Dranouter Festival met veel toeters en bellen geopend

04/08/17 om 11:56 - Bijgewerkt om 12:57

De deuren van Dranouter Festival 2017 zijn alvast met veel ambiance geopend. De 30-koppige percussieband Alackadaisical zorgde met hun opzwepende ritmes dat de sfeer er direct goed in zat.

Dranouter Festival met veel toeters en bellen geopend

Deze Leuvense Drumband was voor velen dan ook de 'randanimatie'-revelatie van de openingsavond. Hun naam is oud-Engels: 'lackadaisical' (foto 1) betekent levensloos en door er een 'a' voor te zetten zijn ze het net niet. Niettegenstaande deze goed doordachte benaming overwegen ze toch om de naam te wijzigen in iets wat beter bekt en makkelijker te onthouden is. Hun outfits zijn trouwens ook zelf gemaakt en van sommigen was het echt op de valreep klaar.

Daarna liepen we wat rond in het dorp en merkten toch opvallend minder volk in de straten van het muziekdorp. We steunden ook de lokale horeca en aten lekker in Het Oud Kerverietje. Als dessert werden we aan de toegangspoort van het festival opnieuw getrakteerd op een pittige portie ambiance. Deze keer kwamen de tonen van de Poperingse L&A Band (foto 2), die ook vorig jaar het mooie weer maakte. We besloten om het festivalterrein nog niet te betreden en de verassing voor de eerste echte festivaldag te houden.

Dranouter Festival met veel toeters en bellen geopend

Van twee DJ-fans hoorden we dat er al ambiance was in de Palace, al waren ze toch ontgoocheld dat heel wat eetkraampjes nog niet open waren. Zij trokken dan maar naar De Bralle, waar ze wel hun honger konden stillen. En ze waren duidelijk niet alleen. Benieuwd wat morgen (vandaag dus) in petto heeft, lees dan het opiniestukje en je weet waar naartoe!

(Stefaan Dehaerne)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!