Dranouter en Het Zesde Metaal: a match made in heaven

04/08/17 om 16:21 - Bijgewerkt om 16:54

Het Zesde Metaal staat al voor de vierde keer op het Dranouter Festival. Er zijn maar weinig festivals waar de groep zo vaak stond. Nog voor de 'grote doorbraak' waren ze hier al vaste klant.

Dranouter en Het Zesde Metaal: a match made in heaven

Het Zesde Metaal en Dranouter, het zijn twee handen op een buik. Toch wat festivals betreft. Tegenwoordig staat de groep op de Rock Werchters van deze wereld, maar nog niet zo lang geleden waren er maar een handvol festivals waar de groep terecht kon. Een daarvan was Dranouter. De groep stond er al in 2015, in 2012, maar ook al in 2007, dat is nog voor ze met Akattemets hun eerste album uit hadden. Ondertussen zitten ze al aan vier.

De ontvangst op het festival is telkens heel hartelijk. Van opener evolueerden ze tot een namiddagband om nu als voorlaatste groep de mainstage te bestijgen, vlak voor de Nederlandse legendes van Doe Maar. 'Doe moar vwort', klinkt het vanavond ongetwijfeld bij Wannes Cappelle, de frontman van de groep. Er zijn maar weinig zinsneden die zo op het lijf van de West-Vlaming, zeker in de Westhoek, geschreven zijn.

En dat Ploegsteert, hun grootste hit, op een boogscheut ligt, zorgt ook wel voor een leuk extraatje.

Het Zesde Metaal, om 21.15 uur op het hoofdpodium.

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!