Café De Zon niet meer 24 uur op 24 open

04/08/16 om 20:56 - Bijgewerkt om 21:06

Café De Zon is niet minder dan een instituut op Festival Dranouter.

Café De Zon niet meer 24 uur op 24 open

42 edities geleden werd het festival zelfs opgericht in het café recht tegenover de ingang van de kerk. 22 jaar was Lily Debruyne het bekende gezicht achter de toog. Samen met familieleden en medewerkers hield ze het café tijdens het festival steevast drie dagen lang 24 uur op 24 uur open. Wie na de sluiting van de festivalweide geen zin had om naar zijn of haar tent te gaan, kon er steeds terecht voor een laatste pintje of desnoods hartverwarmende soep.

In juni gaf Lily echter de fakkel door aan Sally Meysman. De 29-jarige blondine in geboren en getogen in Dranouter, maar woont nu in Ieper. Voor haar wordt het haar eerste festival als cafébazin. "Ik ben er in ieder geval klaar voor", glimlacht Sally. "De brouwers heeft al extra drank geleverd dus niemand zal dorst moeten lijden. Ik heb wel wat stress, maar ik heb ervaring met drukke festivals. Zo was ik lang verantwoordelijk voor de bar van Ieperfest. Lily heeft ook gezegd dat ik haar altijd mag opbellen als ik advies nodig heb. Ik ben echter niet van plan om zoals Lily het café 24 uur op 24 open te houden. We zullen 's morgens enkele uren sluiten zodat we kunnen poetsen. Voor de klanten is het dan ook gezelliger als ze in een proper café kunnen zitten. Het terras staat er, maar in tegenstelling tot de vorige jaren kregen we geen toestemming om een buitenbar te zetten. Maar geen probleem, ik ben van plan om een van de vensters uit de scharnieren te halen en via het vrijgekomen gat drank te bestellen. We zijn in ieder geval klaar om heel wat pintjes te serveren." (TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!