Buskeren voor de Muziekbank

07/08/16 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:46

Dit jaar heeft het Streekfonds in samenwerking met Festival Dranouter een eigen Buskerpodium opgezet waar aanstormende als gevestigde waarden een podium krijgen om hun talent te demonstreren ten voordele van De Muziekbank.

Buskeren voor de Muziekbank

Rosemary Blue trad om 14 uur op op het Buskerpodium. (Foto TOGH) © TOGH

Het Streekfonds West-Vlaanderen staat al enkele jaren op Festival Dranouter met De Muziekbank, een initiatief waarmee fondsen worden ingezameld om muziekinstrumenten aan te kopen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Dit jaar kun je hen aantreffen tussen de festivalweide en de kerk van Dranouter met een eigen buskerpodium.

"Broze singer-songwritersongs, akoestische black-metal, klassieke kamermuziek of een verloren gelopen jeugdharmonie ... Alles kan en mag op ons Buskerpodium. Na elk optreden gaan we rond met de pet", klinkt het. "De opbrengst van de optredens gaat integraal naar de aankoop van muziekinstrumenten via De Muziekbank. Voor de geselecteerde muzikanten is geen vergoeding voorzien maar zij krijgen wel een gratis dagticket voor het festival en enkele drankbonnen."

Op zondag zijn er nog optredens van Berlaen om 15 uur, Seven Oaks om 16 uur, Cardoen om 17 uur, Kobe De Wouw om 19.20 uur en Ghosts en Guitars om 20.45 uur. (TOGH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!