Boetseer vandaag op Festival Dranouter je vredesbeeldje

Redactie KW

Dranouter is al jaren een festival met een hart. Zo wordt dit jaar in de dorpsstraat een workshop ingericht waarbij de festivalgangers een beeldje uit klei konden boetseren om zo de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Het boetseren is vooral voor de kinderen, zoals hier Hade en Tobit uit Dadizele, een leuke activiteit op Dranouter. “Maar ook volwassen nemen graag de tijd om een beeldje te kneden”, aldus de mensen van het CWRM-team (Coming World Remember Me) die in een wel heel toepasselijke plaats hun boodschap van wereldvrede brachten, met name de werkplaats van bakkerij d’Oventote.

“Het is de bedoeling om tijdens de herdenkingsperiode van de Eerste Wereldoorlog 600.000 beeldjes uit klei te maken of één beeldje voor ieder slachtoffer op Belgische bodem. Alle beeldjes worden dan tentoongesteld in de Ieperse Palingbeek eind 2018.” Wie een beeldje boetseert, krijgt een certificaat en aan het beeldje wordt een naamplaatje bevestigd met daarop de naam van de maker van het beeld en de naam van één van de oorlogsslachtoffers.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier