Bert Huysentruyt: "Dranouter is extra hard thuiskomen"

05/08/17 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:35

Bert Huysentruyt is naast acteur ook een begenadigd drummer. Zeven jaar geleden zette hij met Gorki nog Dranouter in vuur en vlam, dit jaar staat hij met Lenny & De Wespen op het kleinschalige De Voute.

Bert Huysentruyt: "Dranouter is extra hard thuiskomen"

Bert Huysentruyt uit Lendelede sierde vorige maand nog de cover van KW Weekend. In zijn openhartige interview vertelde hij onder meer dat hij tot rust komt in zijn moestuin. Hoe gaat het intussen met zijn groenten? "Goed, goed", lacht hij. "De pompoenen doen het goed, net als de courgettes en tomaten. Al staat er ook veel onkruid in de tuin. Een teken dat ik niet veel thuis ben zeker?"

Gorki

Bert maakt pas sinds kort deel uit van de Nederlandstalige groep Lenny & De Wespen. "De groep heeft een pauze van acht jaar achter de rug en is nu toe aan een comeback", legt hij uit. "Hun violist Andries - die onder meer speelt bij Mandolinman - ken ik van bij de muzikanten van Guido Belcanto. Hij vroeg of ik geen zin had om bij Lenny & De Wespen te komen. Ik ging akkoord en het klikt echt heel goed tussen ons."

Bert Huysentruyt: "Dranouter is extra hard thuiskomen"

Bert is toe aan zijn derde Festival Dranouter. "Zeven jaar geleden was mijn eerste optreden als drummer van Gorki meteen in de Kayam in Dranouter. Dat had me een heel goed gevoel gegeven. Ik hou enorm van de sfeer op het festival. Ik heb enorm lang in de file gestaan daarnet, maar tijdens het rijden met de wagen door Heuvelland zag ik de tent en de kerk al van een eindje afstand. Optreden in West-Vlaanderen voelt altijd als thuiskomen, maar spelen in Dranouter is extra hard thuiskomen."

De Voute

Lenny en De Wespen treden op om 18.30 uur in De Voute. "Vorig jaar was ik vervangdrummer bij Buurman en dat optreden vond ook plaats in De Voute. Dat is een mooie locatie voor een groep als de onze, het is de juiste setting. Plaats ons niet in de grote tent, want daar zou onze kleinschalige rock 'n roll niet passen. Tijdens de Gentse Feesten stonden we ook op het Luisterplein, ideaal voor ons. Op onze playlist staan veel nummers van de nieuwe cd, maar ook de klassiekers komen aan bod."

Bert is ook een veelgevraagd acteur. Hoe combineert hij alles? "Ik heb naast acteur en drummer nog een derde job: agendabeheerder." (lacht, red.) "Als acteur heb ik het voordeel dat de draaidagen meestal overdag zijn, terwijl mijn optredens als drummer 's avonds plaatsvinden. De komende maanden zal ik echter ook veel in het theater te zien zijn, dus dan zal ik iets minder kunnen drummen. Maar eerst genieten van Dranouter. Na het optreden zal ik helaas niet lang kunnen blijven plakken, want mijn zoontje van 3,5 is mee en moet op tijd in zijn bedje liggen."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!