"10 kubieke meter zand om Dranouterstrand te maken"

04/08/16 om 20:52 - Bijgewerkt om 21:06

Voor Chris Luyssen wordt het al de vierde keer dat hij LC Café uitbaat tijdens Festival Dranouter.

"10 kubieke meter zand om Dranouterstrand te maken"

"Veel mensen denken dat dit een gelegenheidscafé is voor tijdens het festival, maar we zijn ook tijdens het jaar open. Ik combineer mijn job als aannemer met die van cafébaas", vertelt Chris. "Voor iedereen in het dorp is de verhuis van de festivalweide een gouden zaak geweest. Er is veel meer volk in het dorp zelf dan de jaren voordien. Vroeger was ik het laatste café in de rij, nu het eerste, een hele verbetering. Het was wel heel druk en het was de eerste keer dat ik gedurende het hele festivalweekend mijn café niet heb kunnen sluiten. Het feit dat er door de scherpere veiligheidsmaatregelen geen auto's meer door het centrum mogen rijden, is misschien een ongemak qua leveringen, maar we zijn goed gebrieft en zorgen er wel voor dat er genoeg drank is om alle dorstige kelen te spoelen." (lacht, red.) Blikvanger in LC Café is het strand dat Chris ook dit jaar aanlegt op het terras achteraan. "Dat is toch goed voor 10 kubieke meter zand. Vorig jaar kreeg ik al heel wat positieve commentaren, dat het voor een extra zomerse sfeer zorgt. Want dat is het kenmerkende van Dranouter: de sfeer is altijd heel gemoedelijk. In die vier jaren dat ik LC Café uitbaat heb ik nooit een vechtpartij meegemaakt."

Tijd om zelf het festival te bezoeken heeft Chris niet. "Het is eigenlijk zonde. Dan spelen er zulke goeie groepen op een steenworp van je voordeur en kun je niet gaan kijken. Ik ben de volle vier dagen voortdurend aanwezig in het café." (TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!