Els Wemaeres torentje van puree met verse garnalen

Jozefien Eggermont

Jozefien gaat op zoek naar de beste recepten van West-Vlaanderen, zoals de het pureetorentje met garnalen van Els Wemaere.

“Als je aan de zee woont, mag een receptje met vis zeker niet ontbreken“, vindt Els Wemaere uit Sint-Idesbald. Ze tovert een torentje van groentepuree met garnalen, griet met sjalot, kervel en champagnesaus op het bord. “Mét zelf gevangen garnalen met de amfibieboot.”

Els kiest graag voor herkenbare producten met authentieke smaak, geen schuimpjes of mousses dus. “Dit gerecht is een echte aanrader. Het is niet zo moeilijk maar ziet er wel knap uit. Slim toch ? Hier scoor je gegarandeerd mee”, lacht ze.

Els Wemaeres torentje van puree met verse garnalen

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 400 gr aardappelen

– 200 gr knolselder

– 1 ei, peper en zout

– nootmuskaat

– boter

– room

– 4 groene asperges

– 4 stukken grietfilet

– 200 gr garnalen

– broodkruim of panko

– zachte mosterd

– 1 gehakte sjalo

– kervel.

>> Voor de saus : 10 cl champagne, 10 cl visfumet, 10 cl room en 2 sjalotjes.

WERKWIJZE

Kook de geschilde aardappelen gaar met de in blokjes gesneden knolselder. Pureer de twee en voeg een scheutje room en klontje boter toe. Bereid de saus : laat de gesnipperde sjalotjes zweten in boter, voeg de champagne en visfumet toe en laat wat inkoken. Voeg op het einde room toe en een scheutje champagne. Kruid verder af. Smeer de visfilets aan beide kanten in met mosterd en bestrooi met fijn gehakte sjalot en broodkruim. Bruin de vis in olijfolie en laat kort garen in de oven. Kook de asperges al dente. Voeg stukjes asperges samen met het ei toe aan de puree.