Elise Delbeke maakt pesto met paprika en amandel

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de paprika-amandelpesto van Elise Delbeke uit Sint-Eloois-Vijve.

De liefde voor koken kreeg Elise uit Sint-Eloois-Vijve van haar mama mee. Ze volgde zeven jaar koksopleiding aan Spermalie en rondde ook haar bakkersopleiding af. Nu geeft ze workshops en kooklessen.

“Uitgebreid aperitieven, daar zeg ik geen neen tegen”, lacht ze. “Ik zorg graag voor lekkere hapjes als we bezoek hebben. Deze pesto is een klassieker geworden, ook bij mijn cursisten. Je kan die puur op het gevoel maken, exact afmeten hoeft eigenlijk niet. Giet je er een laagje olijfolie over, dan kan je de pesto nog enkele weken in de koelkast bewaren.”

Elise Delbeke maakt pesto met paprika en amandel

RECEPT

INGREDIËNTEN

– 100 gram zongedroogde tomaten

– 100 gram pecorino romano

– 1 teentje look

– 1 rode paprika

– 1 dl olijfolie

– 50 gram amandelen

– provençaalse kruiden

WERKWIJZE

Snij de paprika in stukken, haal de pitjes weg en stoof in een beetje olijfolie. Voeg de provençaalse kruiden toe.

Doe de look samen met de amandelen, de zongedroogde tomaten en de olijfolie in een kom of beker. Voor de olijfolie kan je voor extra smaak ook de olie gebruiken die bij de zongedroogde tomaten zit.

Voeg ook de gestoofde paprika toe en mix alles fijn.

Voeg de gemalen pecorino toe.

Kruid bij naar eigen smaak met peper en zout.

De pesto kan je samen met zelfgemaakte foccaccia eten, het recept hiervoor verscheen ook in KWizien Jozefien