Een vleugje Zweden met de kladdkaka van Heidi Vandenbussche

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de Zweedse kladdkaka van Heidi Vandenbussche uit Oostende.

“Eigenlijk eet ik niet zo graag chocolade, maar voor deze taart maak ik met veel plezier een uitzondering”, lacht Heidi Vandenbussche. “Kladdkaka is een Zweedse klassieker. Je kan het letterlijk vertalen als ‘kliedertaart’, want het originele Zweedse woord klinkt maar vreemd in onze taal.”

Heidi heeft een boontje voor Scandinavische landen. Ze haalt graag een stukje Zweden naar Oostende. “Deze taart is echt een makkie”, belooft ze. “Wel een caloriebommetje, maar voor zo’n lekkere smaak heb ik dat wel over. Wil je het liever anders, dan kan je de boter perfect vervangen door 100gram Griekse yoghurt. Ook varianten zonder suiker of gluten zijn zeker een optie. Online vind je veel inspiratie, net als op mijn blog www.livingbythesea.be.”

Een vleugje Zweden met de kladdkaka van Heidi Vandenbussche

RECEPT

INGREDIENTEN

– 90 gram bloem

– 2 eieren

– 250 gram suiker

– 3 eetlepels cacao

– 100 gram boter op kamertemperatuur

– een zakje vanillesuiker

WERKWIJZE

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Neem een grote kom en voeg alles toe. Roer alles goed door elkaar met een spatel of mix het geheel.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin uit.

Zet in een voorverwarmde oven op 170graden voor een half uurtje. Check met een breinaald of de taart binnenin helemaal gebakken is.

Laat goed afkoelen voor je de taart aansnijdt.