#DURFTEVRAGEN (4) Groeit je haar sneller als je de puntjes laat bijknippen?

© Maureen Feys en Jean Eecloo van haarinstituut Eecloo-Feys. (Foto BC)
Redactie KW

In onze wekelijkse dinsdagrubriek #dtv, Twitterees voor ‘durf te vragen’, gaan we met KW.be telkens op zoek naar het antwoord op een vraag die misschien vrijblijvend is, maar ons wel boeit.

Deze week de vraag: groeit je haar sneller als je de puntjes laat bijknippen?

“Je haar groeit van aan de wortel en niet van aan de puntjes. Dit is dus een fabeltje”, zegt Jean Eecloo, secretaris van de West-Vlaamse Kappers. “Hoe langer het haar groeit, hoe meer slijtage er op de punten komt en er kans bestaat dat deze splijten. Het is dus wel aangeraden om je haar op tijd en stond te laten knippen, want als de puntjes bijgeknipt worden, toont het haar dikker.”

En hoe lukt het dan wél?

Of er een middel bestaat om je haar sneller te laten groeien? “Er bestaan natuurlijke producten gemaakt op basis van placenta die je haar doen groeien”, aldus Jean die biotricholoog of haardokter is. “Na een medische ingreep of na een zwangerschap kun je haarverlies tegengaan en de haargroei opnieuw stimuleren met dergelijke producten.”

Wie een mooie haardos wil, laat zijn haar op tijd en stond bijknippen, weet Jean. “Hoe meer het wordt bijgeknipt, hoe meer deugd het haar ervan heeft. Ook om te weten welke producten aangewezen zijn voor jouw haar, luister je best naar het advies van iemand die er iets van kent. Sommige haarproducten kunnen je haar namelijk meer goed dan slecht doen. Zo is het bijvoorbeeld opletten geblazen met de (goedkopere) producten uit de handel die beloven je haar extra te laten glanzen. In feite legt zo’n verzorging enkel een schadelijke plastieken laag, een silicone over je haar. Lees dus de verpakking en laat producten met dimethicone of dimethiconol op de ingrediëntenlijst, in het rek staan”, besluit de zaakvoerder van haarinstituut Eecloo-Feys uit Zedelgem.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier