#DURFTEVRAGEN (22) : Bestaat de ‘gouden streep’ van Chokotoff nog en kan je nog altijd wensen doen?

Redactie KW

Het is lang geleden, maar dit keer gingen we nog eens op zoek naar het antwoord op een vraag die niemand luidop stelt, maar waar die wel veel mensen bezighoudt.


Onlangs trakteerde een collega voor haar verjaardag onder meer met Chokotoffs, een fenomeen dat we uiteraard enkel kunnen toejuichen. Maar bij het uit de verpakking halen van de chocoladecaramel, schoot ons plots een fase uit onze jeugd voor de ogen. Hoe we indertijd altijd dat dunne zilverpapiertje lospeuterden, om te zien of er een gouden streep onder stond. Het was een bijzonder zeldzaam fenomeen en àls je er eentje vond, dan mocht je een wens doen. Een wens die dan uiteraard ge-ga-ran-deerd werkelijkheid werd. Vaagweg herinneren we ons ook nog dat er daar een tijdje een wedstrijd aan gekoppeld was, maar veel details kunnen we daarover niet meer vinden.

De obligate Facebookgroep

Maar hoe zit het nu? Verschijnt de streep nog altijd? Worden wensen nog werkelijkheid? Een eerste rondvraag en zoektocht op tinternet leert dat toch nog heel wat mensen hetzelfde jeugdsentiment delen. Heel wat mensen herinneren zich ook ‘de streep’ uit hun jeugd, ze prutsten ook steevast dat zilverpapiertje los en deden al eens een wens als er -o euforie- een gouden streep tevoorschijn kwam. Er bestaat -uiteraard- ook een Facebookgroep die roept om de terugkeer van de gouden streep en of diverse fora vinden we gelijkaardige vragen terug.

Gouden streep door de rekening

Dan maar eens de mensen van Côte d’Or contacteren met onze (en jullie) vraag. Na enkele dagen volgt er een antwoord, maar da’s helaas een beetje een prik in de ballon der jeugdnostalgie. “De gouden streep op de binnenzijde van de Chokotoff wil zeggen dat de papierrol bijna verlopen is”, meldt de woordvoerder ons droogjes. “Het is dus als aanduiding dat het papier bijna op is.”

En we krijgen er nog een oprechte ‘Onze excuses voor het ongemak’ bij. (maar geen gratis Chokotoffs, schpaaitig) Wat verder vinden we ook nog dat door nieuwe productieprocédés dergelijke strepen tegenwoordig in principe uitgesloten zijn. Jammer, maar misschien wel een ideetje voor een producent die op de kar wil springen en binnenkort een nieuw gelijkaardig concept wil lanceren. Voor zover bekend rust er geen patent op ‘het fijne gouden streepje’ dat betekent dat je een wens mag doen. Ook niet bij Dovy Keukens.

Als er iemand wél nog eentje vindt, laat het ons dan weten. Ofwel heeft een mirakel ervoor gezorgd dat er weer wensen mogelijk zijn, ofwel heeft u een héél oude chokotoff opgediept.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier