Diede Willaert uit Gits maakt limoentaart

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Diede Willaert uit Gits maakt limoentaart.

Op woensdagnamiddag en in het weekend is de kans groot dat je Diede (10) in de keuken vindt. “Vroeger hielp ik mee met mama en zo heb ik kunnen proeven van koken en bakken”, vertelt ze. “Desserts maak ik ondertussen alleen. Met een kinderkookboek kan ik alles van a tot z.” Van koekjes over cupcakes tot taart : Diede probeert het graag uit. “Met de fiets ga ik zelf naar de winkel om alle ingrediënten, ik doe echt wel zo goed als alles alleen.”

Diede Willaert uit Gits maakt limoentaart

RECEPT

voor springvorm van 21 cm

INGREDIENTEN

– volledige pak speculaas

– 100 gram boter of margarine

– 1 limoen,

– 500 gram platte kaas

– 5 eetlepels

– kristalsuiker

– 2 blaadjes gelatine

WERKWIJZE

Doe de speculaas in een plastic zakje en verkruimel die door er met een deegrol over te gaan.

Smelt de boter en roer er de speculaaskruimels door.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel er het deeg over en druk stevig aan.

Was de limoen onder stromend water en droog af. Rasp de groene schil met een fijne rasp. Zorg ervoor dat je alleen het groene raspt, want de witte schil eronder smaakt bitter.

Snij de limoen in twee en pers hem uit.

Doe de platte kaas in een kom en roer los met de suiker en de limoenzeste eronder.

Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm het limoensap. Knijp de gelatine uit en roer ze door het sap. Doe het sap bij de platte kaas en roer door.

Giet het mengsel over de bodem in de vorm.Strijk mooi glad met een spatel en zet de taart minstens 6 uur in de koelkast.