De zomerse salade van Julie Van Weehaeghe uit Waregem

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Geniet van de zomerse salade met meloen van Julie Van Weehaeghe.

Koken was niet besteed aan de Waregems Julie, tót ze ging samenwonen met haar vriend Maarten.”Omdat hij lange dagen klopt, stond ik vaak achter de kookpotten. En dat beviel me best”, vertelt ze. “Ongezonde gerechten zijn niets voor mij, ik ga liever voor gezonde alternatieven. Oké, het vergt wat meer planning en voorbereiding maar er zijn tal van mogelijkheden.” Op haar populaire blog www.hapjesprinces.be bundelt Julie haar lekkerste gerechten.

De zomerse salade van Julie Van Weehaeghe uit Waregem

RECEPT

voor twee personen

INGREDIENTEN

Voor de salade

– 2 handjes rucola

– 4 sneetjes parmaham

– 1 rode ui

– 1 puntpaprika

– halve

– meloen

– 250 g kerstomaten

– Provençaalse kruiden,

– vers geitenkaasje

Voor de dressing

– 4 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel

– hazelnootolie

– 2 eetlepels witte balsamico

– sap van halve limoen

– 1 theelepel honing

– maldonzout

– peper

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 120°C. Halveer de kerstomaten. Leg ze met de snijkant naar boven. Bestrijk ze met olijfolie, balsamico, Provençaalse kruiden, peper en grof zout. Laat ze gaar worden op een heel lage temperatuur.

Ook de parmaham mag knapperig worden in de oven. Leg de sneetjes op een bakmatje en zet de oven op 180°C.

Verwijder de pitten van de meloen en snij in kleine blokjes.

Hak de puntpaprika en rode ui in fijne brunoise. Meng met de meloen en geroosterde tomaatjes. Kruid met maldonzout, korianderzaad en peper.

Doe de rucola in een mengschaal. Kruid met peper, maldonzout en olijfolie.