De wok met frisse citroentoets van Pascal Devriesere

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Pascal Devriesere uit Lauwe bereidt wok met een twist. Eet je wok mee?

De wok met frisse citroentoets van Pascal Devriesere

Als gepassioneerde hobbykok kijkt Pascal uit naar elke maaltijd. Net als zijn echtgenote houdt hij van lekker en gezond eten. “De klassiekers neemt Martine voor haar rekening, de speciallekes maak ik klaar. Voor mij is koken pure ontspanning”, vertelt hij. “Ik doe het zo graag dat ik in het weekend zelfs in een restaurant werk als hulpkok, een echte kinderdroom.” Het wokrecept is Pascals eigen creatie : “Het citroengras en de limoen geven een frisse toets. De meeste groentjes komen uit onze moestuin, dus ik heb letterlijk een wok van eigen kweek.”

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 800 gr kipfilet

– 1 courgette

– 1 venkelknol

– 1 paprika

– 250 gr wortels

– 250 gr boontjes

– 250 gr paddenstoelen

– bosje pijpajuin

– 1 el groene currypasta

– 4 citroengrasstengels

– 1 limoen

– schil van 1 opgelegde citroen

– 125 ml kokosmelk

– 250 ml bouillon

– peper en zout

– sausbinder,

– arachideolie

WERKWIJZE

Snij alle groentjes in gelijke blokjes.

Giet een scheutje olie in de wokpan en laat goed heet worden. Bak de kip bijna gaar en kruid bij. Haal het vlees terug uit de wok.

Doe extra olie en een eetlepel currypasta in de wokpan. Laat de wortels bakken. Sla de citroengrasstengels plat en leg ze in de wok. Voeg alle groentjes per soort toe, afhankelijk van gaartijd. Laat alles mooi roerbakken. Voeg indien nodig een scheutje bouillon toe.

Voeg de zeste én het sap van de limoen toe. Snij stukjes van de schil van de citroen en doe ook in de wok. De kippenblokjes mogen nu weer in de pan.

Giet de kokosmelk erbij en proef of alle smaken juist zitten. Kruid bij waar nodig. Extra binding kan eventueel met maïzena.

Haal het citroengras weg en dien op met rijst.