De snelle chocoladetaart van Heleen Deraedt

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Heleen uit Kemmel maakt chocoladetaart in een handomdraai.

Last minute bezoek ? Dan is de chocoladetaart van Heleen Deraedt dé geknipte oplossing. In amper een uurtje tijd – inclusief baktijd en afwas – tover je een heerlijk lichte chocoladetaart op tafel.”De ingrediënten heb je standaard in huis, je hoeft er zelfs niet voor op boodschap”, vertelt Heleen. “Dat maakt het zo gemakkelijk. Ik maak het receptje intussen al meer dan tien jaar. Als ik desserts maak, moeten ze snel en makkelijk zijn. Bovendien valt ze altijd in de smaak.”

“Vooral mijn vader is grote fan. Als ik de taart niet in de gaten hou, kan je er van op aan dat ze tegen ‘s avonds stiekem opgegeten is. Ik weet dus wat ik mijn vader moet voorschotelen als ik van hem iets gedaan wil krijgen.” (lacht) De taart kan je makkelijk tot twee dagen bewaren: “Zet ze dan wel op een droge, koele plaats. In de koelkast is geen goed idee.”

De snelle chocoladetaart van Heleen Deraedt

RECEPT

taart voor zes personen, in een bakvorm met diameter van 24 cm

INGREDIENTEN

– 150 gram pure chocolade

– 150 gram suiker,

– 100 gram boter

– 3 eetlepels zelfrijzende bloem,

– 3 eitjes

WERKWIJZE

Smelt de chocolade en de boter op een zacht vuurtje.

Voeg er de suiker, bloem en het eigeel bij. Meng alles goed.

Klop het eiwit op, maar niet te stijf. Voeg het toe aan het chocolademengsel.

Boter je bakvorm in en bebloem zodat je achteraf de taart makkelijk uit de vorm kan halen.

Giet het deeg in de vorm en bak ongeveer 40 minuten op 175 °C in de oven.

Maak voorzichtig de randen los en haal de afgekoelde taart uit de bakvorm. Werk af met bloemsuiker, een toefje slagroom of vers fruit.