West-Vlamingen zingen en dansen bij Jan & Alleman in Antwerps Sportpaleis

West-Vlaamse Sylvia had een geschenkje mee voor Jan Smit. © Jens
Redactie KW

“Wie is er hier van West-Vlaanderen”, riep de Nederlandse artiest Jan Smit tegen de 13.000 aanwezige fans in het Antwerpse Sportpaleis. Honderden mensen staken hun hand in de lucht, waarna Jan een duimpje gaf richting West-Vlaamse fans…

Maar ook veel Nederlanders en zelfs enkele Duitse fans waren afgezakt naar de imposante zaal om Jan Smit aan het werk te zien. Backstage werden we aangeklampt door… een West-Vlaming. Inderdaad, Stefan Supply en echtgenote Siska Cools uit Langemark hadden via een nationaal blad een ‘meet and greet’ met Jan Smit gewonnen. Deze West-Vlamingen beleefden een onvergetelijk moment toen ze privé werden ontvangen bij Jan Smit, waarna we hen in de backstageruimte konden fotograferen bij K3.

Stefan en Siska Supply-Cools hadden backstage niet enkel een ontmoeting met Jan Smit, maar ook met K3.
Stefan en Siska Supply-Cools hadden backstage niet enkel een ontmoeting met Jan Smit, maar ook met K3.© FODI

Tijdens zijn optreden kreeg Jan Smit plots ook een geschenk aangeboden. Bleek dat het bier uit Poperinge was en dat kreeg hij van o.a. de West-Vlaamse fan Sylvie. Er zat ook een kaartje bij en Jan las voor de volledige zaal voor wat erop staat. Hij ging daarbij zelfs op zijn buik liggen, dichtbij Sylvie en de VTM-camera. En onze West-Vlaamse fan – zo dicht bij het podium – glunderde toen Jan daar tijd voor maakte.

Jan Smit las voor iedereen het kaartje van Sylvie voor.
Jan Smit las voor iedereen het kaartje van Sylvie voor.© Jens

Natuurlijk zetten we ook van ter plaatse op onze Facebook een liveboodschap en plots kregen we berichtjes op onze gsm… Boodschappen van mensen van Lendelede, fans uit ons eigen gemeente Ingelmunster, fans uit Brugge, een fan uit Avelgem… die reageerden dat ze ook in de zaal zaten. Maar dat was nog niet alles. Toen als laatste gast Christoff – samen met goede vriend Jan Smit – optrad, stond daar op de eerste verdieping Adeline Vandeweghe uit Pittem luid mee te zingen. En maar zingen en maar zwaaien naar haar beide idolen…

Adeline Vandeweghe uit Pittem zong enthousiast mee.
Adeline Vandeweghe uit Pittem zong enthousiast mee.© FODI

En dat is wat die duizenden mensen een hele avond konden en mochten doen : meezingen, meedansen… Wat een prachtige show. Jan Smit, wacht alsjeblieft niet nog eens 20 jaar vooraleer je naar het Antwerpse Sportpaleis terugkomt. Voor de West-Vlaamse fans: op 4 oktober 2019 komt Jan naar de Kursaal van Oostende. Kan je er niet bij zijn, dan brengt hij ook zijn nieuwe theatertour op 27 september 2019 in Capitole Gent, 25 oktober 2019 in Ethias Hasselt en 3 november 2019 in de Antwerpse Stadsschouwburg.

(PADI – foto’s FODI/Jens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier