West-Vlamingen genieten massaal van Guns N' Roses tijdens Werchter Classic

25/06/17 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:50

Zaterdagavond stond Guns N' Roses op de festivalweide van Werchter Classic. In het voorprogramma stonden The Pretenders, Wolfmother, Channel Zero en Fleddy Melculy.

West-Vlamingen genieten massaal van Guns N' Roses tijdens Werchter Classic

Een groep biljartvrienden van café De Bolle uit Roeselare waren ook van de partij. Je ziet v.l.n.r. Steven Vanherbe (Kortrijk), Philip Dobbels, Stefaan Degryse (eigenaar café De Bolle), 'Patatje', Patrick Holvoets en Youri Debruyne. © FODI

Guns N' Roses was één van de grootste rockbands in de jaren tachtig en negentig, maar door interne ruzies viel de band in 1996 uit elkaar. Zanger Axl Rose bleef als enige origineel lid doorgaan, maar de band kon nooit hetzelfde succes evenaren als vroeger. Bijna 20 jaar lang spraken Axel Rose en Slash niet met elkaar en konden ze ook niet meer samen door dezelfde deur. Zanger Axel Rose antwoordde ooit in een interview of er nog kans was op een reünie : Not In This Lifetime. Eind vorig jaar doken plots geruchten op over een reünie. Axel en Slash hadden terug positief contact met elkaar. Wat niemand ooit nog verwachtte, kwam werkelijkheid : Guns N' Roses gingen opnieuw toeren met Slash als gitarist én Duff Mckagan als bassist. De wereldwijde tournee met de toepasselijke titel Not In This Lifetime deed ook Werchter Classic aan. De groep bezorgde een memorabele avond aan de vele fans van weleer.

Nico Malfait (links) uit Heule en Dieter Malfait uit Vichte.

Nico Malfait (links) uit Heule en Dieter Malfait uit Vichte. © FODI

Naar schatting 60.000 mensen zakten af naar de festivalweide van Werchter Classic. Voor Guns'n Roses stonden er nog enkele groepen op de affiche, maar dat de meeste mensen afkwamen voor Guns' Roses was snel duidelijk aan de vele t-shirts. Er werd al veel geschreven over de stem van Axel Rose, In de eerste helft van de show was het niet altijd even zuiver, maar de legendarische frontman herpakte zich en zong met steeds groeiend vertrouwen de ene klassieker na de andere. Slash - één van de beste gitaristen ooit - speelde formidabel zoals weleer. Dit optreden leunde sterk aan bij de grootste Use Your Illusion Tour van 1991. Wat je echter vroeger enkel op dvd kon beleven, is nu realiteit. Axl Rose - vroeger bekend om zijn streken - lijkt getemd te zijn. Hij was stipt op tijd, grijnsde als weleer en maakte zelf contact met het publiek. De rockers amuseerden zich blijkbaar. Het werkte zelfs aanstekelijk op de vele fans, die de grote hits als Estrangerd, Civil War meebrulden. Hoogtepunt was wanneer Slash zijn gekende solo van The Godfather inzette en naadloos overging naar Sweet Child O'Mine. Wat een geluk dat er boven de Werchter-weide geen dak was of alles werd omvergeblazen door het enthousiaste publiek. De regen kon de pret niet bederven tijdens nota bene November Rain, pure nostalgie wanneer zelfs Slash de solo kwam spelen naast Axl zijn piano. De band sloot af met hun grootste hit Paradise City, met vuurwerk. Het publiek keerde heel tevreden terug. Dankjewel Guns'n Roses.

Het koppel Maarten Ghysel en Jessica Modaert uit Oostende (links) waren aanwezig, samen met Stefanie Hemeryck uit Handzame.

Het koppel Maarten Ghysel en Jessica Modaert uit Oostende (links) waren aanwezig, samen met Stefanie Hemeryck uit Handzame. © FODI

(PADI)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!