VIDEO Bilzen Mysteries zet Alden Biesen in vuur en vlam

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Bilzen Mysteries is een topattractie voor jong en oud op de Landcommanderij van Alden Biesen. 800 jaar geschiedenis en geheimen van het kasteel worden uitgelegd aan het publiek in een vrije avondwandeling met tablet in de hand.

De avond valt. Alden Biesen komt inderdaad tot leven. Zet je tablet maar op en stap mee in het verhaal. Je ontmoet de ridders op hun kruistocht, je hoort de donderpreek van Paus Honorius III en je laat je betoveren door dansende nimfen. Let zeker ook op voor de draak ! Alden Biesen brandt en herrijst als een feniks uit zijn as. De heer Van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, verwacht de bezoekers. Dankzij de combinatie van factoren is het Bilzen Mysteries-concept uniek. Je hebt de Landcommanderij (met gratis parking), die gecombineerd wordt met het verhaal : een unieke wandelfilm die wordt verteld door grootmeester Jan Decleir, maar ook door Nico Sturm (Witse, Flikken, Ketnet), Kris Cuppens (Beau Séjour, Spitsbroeders, Albert II) en een massa figuranten. Het geheel staat voor een kwalitatieve, hoogstaande gezinsbeleving.

https://www.youtube.com/watch?v=wTwlqGss2cA

De aanwezige bv’s Pat Krimson & Loredana van 2Fabiola, DJ Ward, Kathy Pauwels en Hanne Troonbeeckx waren alvast onder de indruk op ‘t einde van de avondwandeling. Hun reacties vind je terug op het videofilmpje dat we samenstelden naar aanleiding van deze voorstelling.

(PADI)

VIDEO Bilzen Mysteries zet Alden Biesen in vuur en vlam

Ben je in de regio met vakantie ? Zeker eens halt houden voor een unieke beleving. Alden Biesen : van zonsondergang tot middernacht. Tickets aan 15 euro (bij online reservatie). Ideaal voor koppels, een groep vrienden, een groep collega’s of gewoon met het hele gezin. Info en tickets : www.bilzenmysteries.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier