Theater Elckerlyc vertaalt assisenzaak met sterrencast naar het theater

23/06/17 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

In januari 2018 brengt Uitgezonderd. het theaterstuk Assisen in een regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Theater Elckerlyc vertaalt assisenzaak met sterrencast naar het theater

De sterke cast, zonder Kürt Rogiers, die afwezig was. © (Foto FODI)

Met het concept - een assisenzaak op de planken - waagt Uitgezonderd. zich aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Het publiek spreekt hierin een cruciale rol als dames en heren van de jury.

Regisseur Frank Van Laecke wist een negenkoppige sterrencast te strikken. TV-icoon Francesca Vanthielen neemt de rol van procureur op zich. Carry Goossens, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maes maken het dreamteam compleet.

"Elke geruchtmakende assisenzaak haalt steeds uitgebreid het nieuws. De getuigen die aan bod komen en vooral de pleidooien van de advocaten en het Openbaar Ministerie worden met argusogen gevolgd. Uiteindelijk wacht iedereen in spanning op het oordeel van de jury en de strafmaat van de voorzitter", vertelt producent Bob Jennes. "Al deze elementen brengen wij nauwgezet naar het theater, zodat het publiek als het ware een echte assisenzaak krijgt voorgeschoteld. Alleen de jury bevindt zich niet op het podium. Die zit in de zaal en wordt gevormd door het publiek. Zij oordelen uiteindelijk over schuld of onschuld en op basis hiervan wordt de voorstelling verder gezet." De eerste voorstelling kan je meemaken op donderdag 18 januari 2018 in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

(PADI)

Tickets en info : www.assisenintheater.be.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!