Song City aan derde editie toe in Herzele

Def Dames Dope. © FODI
Redactie KW

Op zaterdag 30 september heeft de derde editie van Song City plaats in De Burcht in Herzele. Vanaf 20 uur staan heel wat bekende namen op het podium, zoals Peter Kingsbery (Cock Robin), Fischer-Z, Elliott Murphy, Udo, Kurt Burgelman, Def Dames Dope, Sabien Tiels, Mira en een mystery guest.

Song City werd al twee keer georganiseerd, namelijk in 2007 en 2008 in Zottegem. Het leverde direct en indirect wel veel nieuwe mooi songs. Denk maar aan Poison, A Simple Life, Welcome Home van Stan Van Samang of The Ride en Out of My Hands van Milow, Dansen op U2 van Udo, Keizer van de nacht en Slaapt de zon van Eva De Roovere, Heartbreaker van Natalia, Waar je ook maar bent van Will Tura… Ooit schreef Yasmine daar ook een song, ‘t was haar allerlaatste.Kwart voor tijd heet dat pareltje, met een tekst om diep over na te denken.

Bootcamp

Wat is Song City precies ? De organisatoren noemen het een songschrijfweek. In onze huidige samenleving zou men spreken over een Bootcamp, maar dan één om songs te schrijven. Vanaf maandag 25 september worden bekende en soms ook minder bekende namen uit binnen- en buitenland meerdere dagen opgesloten in het CC Wattenfabriek in Herzele. Ze zoeken elkaar op en gaan elkaar inspiratie bezorgen, soms wat uitdagend, soms wat competitief met elkaar, maar altijd met hetzelfde doel: straffe songs schrijven, die een lekker lang leven kunnen gaan leiden.

John Watts.
John Watts.© FODI

Na een onderbreking van negen jaar neemt Herzele de Song City-fakkel over. In de laatste week van september komen er terug heel wat topnamen een week lang samen om liedjes te schrijven in Herzele. Op het einde van deze week maken ze een selectie uit de geschreven songs en die brengen ze in absolute wereldpremière voor een livepubliek op zaterdag 30 september vanaf 20 uur in De Burcht in Herzele. Die avond vullen ze de nieuwe songs aan met een extra selectie van hun bekendste liedjes. Samen zorgt dat voor een uniek en niet te missen concert.

(PADI)

Kurt Burgelman.
Kurt Burgelman.© FODI

Info en tickets : www.song-city.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier