‘Slisse en Cesar’ herleeft in Theater Elckerlyc in Antwerpen

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdag 2 maart beginnen de voorstellingen van Slisse & Cesar in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Veertig jaar nadat Gaston Berghmans en Leo Martin in de huid kropen van Slisse & Cesar laat Uitgezonderd. de moeder van de theaterkomedie herleven met Sven De Ridder en Warre Borgmans.

Exact één maand voor de eerste voorstelling werd de volledige cast aan de pers voorgesteld. Burgemeester Bart De Wever – die de cast verwelkomde in zijn stad – prees Slisse & Cesar als cultureel erfgoed en schitterend amusement. Hij zei dat het met de topcast die regisseur Stany Crets kon strikken, beslist weer een topproductie wordt voor het productiehuis van James Cooke en Bob Jennes. Voor regisseur Stany Crets is Slisse & Cesar niet enkel een opeenvolging van sketches, maar vooral het verhaal van een hechte vriendschap. “Het was dan ook van cruciaal belang om voor dit iconisch duo de juiste acteurs te vinden. Deze personages zijn zo gekend bij het Vlaamse publiek dat we heel zorgvuldig moesten omgaan met de casting. Alles moest kloppen, vooral het retro-gevoel en de bijhorende humor die zo typerend is. Er moet ook flink wat chemie zijn tussen beide hoofdpersonages : een Slisse is geen Cesar en een Cesar is geen Slisse. Tijdens de eerste repetitie bleek al dat het plaatje met Sven De Ridder en Warre Borgmans volledig klopt”, zegt Stany Crets. Beide hoofdacteurs zijn alvast heel enthousiast. Sven vindt het een fantastische uitdaging om als Slisse, samen met Warre Borgmans, op de planken te staan. “De metamorfose naar Cesar doet wat met een acteur, maar ook ik heb er zin in”, zegt Warre. De andere castleden zijn Vicky Florus (Melanie), Greet Rouffaer (Madame Flour), Dirk Lavrysen (postbode en dokter), Leen Dendievel (Valerie), Juan Gerlo (Rik), Joyce Beullens (Tinneke) en Pieter Casteleyn (Joe).

'Slisse en Cesar' herleeft in Theater Elckerlyc in Antwerpen

Het verhaal : Sander Slisse heeft als verzekeringsagent goede zaken gedaan, waardoor zijn vrouw Melanie graag pronkt met haar status. Melanie vindt dat de vriendschap tussen Sander en de minder begoede en simpele Cesar niet bij hun status past, zeker nu hun dochter Tinneke een vriendje heeft uit de betere kringen. Het gevolg is dat Slisse gedwongen wordt om Cesar te vertellen dat hij niet meer welkom is… En tot slot : wat denkt Uitgezonderd. over Slisse & Cesar ? “We brengen al jaren klassiekers op hun meest authentieke manier. Dat is ook wat ons publiek verwacht”, zegt James Cooke, artistiek zaakvoerder van Uitgezonderd. “Slisse & Cesar moet je niet opnieuw proberen uit te vinden, dat staat op zich. Je mag het cultureel erfgoed noemen. Wij zijn dan ook verheugd dat we deze klassieker op Vlaanderen mogen loslaten met al deze kleppers. Wie tickets wenst, zal snel moeten zijn want de voorstelling loopt slechts drie weken én er is geen verlening mogelijk.”

(PADI)

Slisse & Cesar, Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85 in Antwerpen op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 maart om 20.30 uur, op 4, 11 en 18 maart om 15 uur. Tickets tussen 22 en 42 euro via www.uitgezonderd.be, 070 69 10 02.

'Slisse en Cesar' herleeft in Theater Elckerlyc in Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier