Regisseur Jeroen Maes : “Café Beveren, een komedie met plaats voor een kropje in de keel”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 2 juli gaat de gloednieuwe komedie Café Beveren in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Deze komedie is de opvolger van Viva Minerva van het productiehuis Het Achterland.

Regisseur Jeroen Maes heeft er alvast zin in. Eén week geleden gingen de repetities van start. De acteurs Janine Bisschops, Peter Van Asbroeck, Linda De Ridder, Peter Van de Velde, Annemarie Picard en Thomas Van Goethem voelden zich tijdens het persmoment in het gelijknamige café helemaal thuis. De rondjes bier en de streepjes orgelmuziek strooiden ze dan ook kwistig rond voor de pers, inclusief een dansje, kwestie dat er ook voldoende fotomateriaal zou zijn.

“In Viva Minerva in 2016 zat er humor en een streepje muziek in. Dat werd gewaardeerd door de mensen. Op bepaalde momenten hadden ze ook een kropje in de keel. In de komedie Café Beveren zit ook die mix. In dit café komen er kleurrijke figuren samen Het zijn herkenbare figuren van vlees en bloed met ook hun zorgen. Ook deze nieuwe productie is een komedie, maar eveneens één met een kropje in de keel én natuurlijk ook met schitterende muziek uit een echt DECAP-orgel”, zegt regisseur en scriptverantwoordelijke Jeroen Maes, geboren in Ieper en afkomstig van Brugge, maar nu gesetteld in Antwerpen.

Regisseur Jeroen Maes :

Café Beveren is een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse legendarische, gelijknamige café waar al 80 jaar een DECAP-orgel ten dans speelt. Dit jaar bestaat het café 80 jaar en dus is dat een unieke gelegenheid om te vieren. De bezoekers maken kennis met de vaste stamgasten. Irma is even oud als café Beveren, maar op zijn minst nog even vitaal. Franske is de simpele jongen die ieders hart steelt. Theo is stapelzot van het pijporgel. Nancy springt – voor ze haar vitrien opent in de rosse buurt – altijd even binnen voor haar dagelijkse porto. Bazin Jeanine ziet ze maar al te graag komen. De dagelijkse routine wordt echter verstoord door een opmerkelijke gast, een zekere Dennis uit Apeldoorn. Het is een charmante verschijning, tot blijkt dat zijn bezoek toch niet zo onschuldig is en Café Beveren op zijn grondvesten davert… Café Beveren belooft een heerlijke avond te worden met kleurrijke personages, hilarische toestanden en verrassende wendingen. De cast gaat voor de gulle lach, alhoewel ontroering nooit ver weg zal zijn. Dat alles wordt ondersteunt door het unieke geluid van een écht DECAP-orgel.

(PADI)

Café Beveren : voorstellingen vanaf 2 juli tot en met 15 augustus in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, Hoogstraat in Antwerpen. Tickets : 27 euro, 37 euro (VIP), 49 euro (met breugelbuffet), 59 euro (VIP-ticket en breugelbuffet). Reserveren : ww.fakkeltheater.be, 070 24 60 36

Regisseur Jeroen Maes aan het woord.
Regisseur Jeroen Maes aan het woord.© (Foto FODI)

Regisseur Jeroen Maes :

PADI, samen met regisseur Jeroen Maes (rechts - afkomstig van West-Vlaanderen), de castleden Thomas Van Goethem en Linda De Ridder.
PADI, samen met regisseur Jeroen Maes (rechts – afkomstig van West-Vlaanderen), de castleden Thomas Van Goethem en Linda De Ridder.© (Foto FODI)

Regisseur Jeroen Maes :

Regisseur Jeroen Maes :

Regisseur Jeroen Maes :

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier