Pop-up theater 40-45 in Puurs van Studio 100 zal ook dienen voor Sneeuwwitje en K3

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tijdens de voorstelling van de nieuwe locatie voor de spektakelmusical 40-45 had Gert Verhulst nog meer goed nieuws. De musicalarena aan het Schoonmansveld in Puurs wordt niet enkel door Studio 100 gebruikt als pop-up theater voor 40-45, maar wordt ook de locatie voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje en de jubileumtour van K3.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer Studio 100 een geschikte locatie vond voor de spektakelmusical 40-45. Dankzij vastgoedpartner Montea werd eind 2017 een gebouw gevonden in Puurs. Meteen bleek dat deze site toch wel meer potentieel had. “De spektakelmusical 14-18 sloot af met 335.000 bezoekers. Dit aantal kon wellicht nog oplopen, maar de locatie was niet meer vrij. Met het pop-up theater lopen we dat risico niet, want wij hebben een overeenkomst voor twee jaar. Het pop-up theater wordt de locatie voor drie zeer mooie producties”, verklapt Gert Verhulst. “Onze productie 40-45 moet dé sensatie worden van het komend theaterseizoen. Met deze musical willen we geschiedenis schrijven. In het voorjaar van 2019 is er de nieuwe tour van K3 en in het najaar van 2019 willen we de traditie van de sprookjesmusicals weer opnemen met Sneeuwwitje. Dit is onze eerste grote musicalproductie, die meer dan 21 jaar geleden het levenslicht zag.”

Pop-up theater 40-45 in Puurs van Studio 100 zal ook dienen voor Sneeuwwitje en K3

Het nieuwe pop-up theater staat op een terrein aan de kruising van de A12 en de N16 in Puurs. Tot in maart van vorig jaar deed het nog dienst als magazijn van een kledingketen. Op het grasveld aan de gebouwen zal de firma Spantech een gigantische vrij dragende aluminium constructie met een overkapping van 70 m neerpoten. Het magazijn zal gebruikt worden als foyer- en ontvangstruimte. De kantoorzone wordt ingericht als artistieke en productieruimte. Er is ook een overdekte parking. Om het Pop-Up Theater ook gemakkelijk bereikbaar te maken met het openbaar vervoer, worden er afspraken gemaakt met De Lijn.

(PADI)

Musical 40-45 : vanaf 7 oktober 2018 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Info en tickets : www.40-45.livewww.popuptheater.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier