Ook Het Witte Paard moet mee met zijn tijd en vernieuwt

13/06/17 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:39

Na tachtig edities moet ook Het Witte Paard in Blankenberge mee evolueren met zijn tijd. Dat deden ze met onder andere een aanpassing van de zaal. De houten stoelen en het houten decor zijn verdwenen. Wie vroeger ooit een bezoek bracht, dacht dat men in Tirol vertoefde, maar nu is dat anders geworden. "We beseffen dat niet iedereen er even gelukkig zal mee zijn, maar we moeten mee met de tijd", zegt regisseur Jos Dom in zijn toespraak.

Ook Het Witte Paard moet mee met zijn tijd en vernieuwt

PADI samen met The Gibson Brothers. © FODI

Het Witte Paard (HWP) bestaat al 81 jaar. Het aantal premières dat we er al bijwoonden, zijn niet meer op twee handen te tellen. We maakten zelfs nog de periode mee dat er vaak vrijgezellenfuiven werden gehouden, dat mensen met een glaasje te veel op het podium betraden en we waren zelfs ooit getuige hoe zanger Sergio met één hand iemand zonder pardon van het podium duwde wegens op dat moment niet gewenst, omdat Sergio aan het zingen was. En plots werd de knop omgedraaid. Nieuwe bazen is gelijk aan nieuwe wetten. Er werd serieus veel geïnvesteerd in HWP. Niet enkel in de show, niet enkel in de artiesten die op het podium stonden, niet enkel in de internationale acts, maar ook in het decor, in een fantastische belichting... De voorbije jaren is het terug plezant om naar HWP te gaan en om de show niet één, maar zelfs meerdere keren bij te wonen. De show rond de tachtigste verjaardag in de zomer van 2016 blijven we een topper van formaat noemen, zodat we ons dan ook afvragen wat regisseur Jos Dom - voor het tweede jaar op rij dé regisseur - uit zijn mouw zal toveren om het publiek en natuurlijk ook onze persoon te overtuigen dat ook de 81ste editie een heel sterke editie zal worden.

Veel bekende gezichten

Maandagvoormiddag betraden we de zaal van HWP en het was toch even serieus schrikken. De houten stoeltjes zijn verdwenen, de houten wand is eveneens weg, de houten tafeltjes staan er nog maar nu ligt er een donker kleedje op. En de stoelen zijn niet kleurrijk. Besluit: weinig kleur in de zaal, maar ongetwijfeld wel veel kleur op het podium. De 81ste uitgave heet Fascination. Bovenaan de affiche prijkt de legendarische disco-salsagroep The Gibson Brothers, bekend van de wereldhits Cuba, Que Sera Mi Vida en Non Stop Dance. In 2011 waren ze al eens van de partij, nu brengen ze opnieuw hun bekende hits. Ook Eric Conley met The Barry White Experience is aanwezig. Een nieuwkomer? Helemaal niet, want in 2012 stond Eric al op het podium tijdens de Soley Soley Show. Hij zal natuurlijk ook de bekende Barry White-klassiekers brengen.

Van The Gibson Brothers tot Daisy Thys, ze waren present op de persconferentie. Sandrine en Patrick Onzia waren verontschuldigd.

Van The Gibson Brothers tot Daisy Thys, ze waren present op de persconferentie. Sandrine en Patrick Onzia waren verontschuldigd. © FODI

De zomershow is en blijft zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde en tijdloze muziek, hilarische sketches, sensuele dans, onovertroffen acrobatie en prachtige kostuums. Volgens regisseur Jos Dom worden er maar liefst honderd kostuums klaar gemaakt voor de nieuwe show. Op de affiche staat er ook nog een internationale verrassingsact, special guest Jan Van Dyke en Franky Boy. Verder maakt Nele Goossens voor de negende keer haar opwachting als gastvrouw van de revueshow. Peter Thyssen is er voor de vijfde keer bij als medegastheer. HWP mag ook rekenen op Sandrine, Patrick Onzia, Dimitri Verhoeven, Daisy Thys en Nanda Van de Vorle. Vorig jaar maakte die laatste nog deel uit van het showballet. Nu is ze actief lid van de groep. Jos Dom (Zone Stad, Spoed, musical Peter Pan) staat in voor de regie. Het live-orkest staat onder leiding van Patrick Desmedt. Natalie de Bruyn gaat voor de tweede keer de uitdaging van de choreografie van het showballet aan. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

Fascination 2017 in Het Witte Paard, Vissersstraat 53 in Blankenberge. Vanaf 14 juli tot en met 4 september. Tijdens de week show om 20.30 uur, op zondag om 16 uur. Tickets: 42, 39 en 37 euro. Info en reservatie: 050 41 11 00 - www.witte-paard.be.

Regisseur Jos Dom.

Regisseur Jos Dom. © FODI

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!