Nu al 15.000 tickets verkocht voor musical 40-45 van Studio 100… in 2018

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De musical zal opgevoerd worden door twee ‘casts’, met Jonas Van Geel en Jelle Cleymans als vaste acteurs.

De Musical 40-45 gaat pas in oktober 2018 in première in Kruibeke en nu al zijn er 15.000 tickets verkocht, zonder dat maar iemand op de hoogte was wie er zou meespelen. Studio 100, met bezieler Gert Verhulst en regisseur Frank Van Laecke, zorgen altijd voor verrassingen. Tijdens de persconferentie op donderdagmiddag hadden ze groot nieuws te melden, want deze musical wordt niet met één maar met twee evenwaardige casts gespeeld. Twee evenwaardige bezettingen betekent ook twee aparte premières, uniek in musical-land !

Nu al 15.000 tickets verkocht voor musical 40-45 van Studio 100... in 2018

Het verhaal van 40-45 draait rond twee broers, die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens twee acteurs gecast, die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Er is een blauwe en een groene cast. De namen van deze acteurs zullen ook vermeld staan op de website, zodat bezoekers vooraf zullen zien wie er die dag op het podium zal staan. Jonas en Jelle spelen in alle voorstellingen mee, de acteurs van de blauwe en groene cast wisselen af.

“Tijdens vorige musicals kwam het wel eens voor dat bezoekers speciaal naar één of andere acteur kwamen kijken en dat die persoon dan net niet meespeelde. Dat zorgde altijd voor een ontgoocheling. Deze keer zal dat niet meer mogelijk zijn, want wie op de website staat vermeld, zal die voorstelling ook spelen. En neen, we spreken niet over een A- of B-cast. De acteurs in zowel de groene als in de blauwe zone zijn evenwaardige acteurs”, benadrukt Gert Verhulst.

De blauwe cast bestaat uit Jonas Van Geel (Louis), Jelle Cleymans (Staf), Peter Van de Velde (Emiel), Marleen Merckx (Anna), Clara Cleymans (Sarah) en Jo de Meyere (Leon).

Nu al 15.000 tickets verkocht voor musical 40-45 van Studio 100... in 2018

De groene cast bestaat ook uit Jonas Van Geel en Jelle Cleymans, en voorts uit Lucas Van den Eynde (Emiel), Ann Tuts (Anna, afwezig op de persconferentie wegens opnames FC De Kampioenen in Zuid-Afrika), Nathalie Meskens (Sarah) en Herbert Flack (Leon).

Nu al 15.000 tickets verkocht voor musical 40-45 van Studio 100... in 2018

De musical 40-45 bestaat dus naast ervaren toppers ook uit verrassende namen. Zo nemen Marleen Merckx en Ann Tuts samen de moederrol van Anna op zich. Nathalie Meskens en Clara Cleymans spelen de rol van Sarah. In het verleden speelde Clara al in een musical samen met broer Jelle en toen ook nog met hun mama erbij. Of ze tevreden is dat ze nu terug meespeelt in een musical, waarin broer Jelle een hoofdrol speelt ? “Zolang ik maar zijn lief niet moet spelen“, glimlacht ze. Humor spreekt Nathalie Meskens aan, maar de Musical 40-45 zit helemaal niet vol humor. “Je zal dus een andere Nathalie aan het werk zien”, stipt ze aan.

“Met Will Tura, Steve Willaert, Frank van Laecke en Allard Blom hebben we een absoluut creatief topteam voor 40-45. Vandaag ben ik heel fier dat we daar ook een topcast aan toe kunnen voegen. Deze talentvolle ploeg zal zorgen voor een unieke en spectaculaire theaterbeleving voor iedere bezoeker, dat weet ik zeker”, besluit Gert Verhulst.

(PADI)

Wereldpremière : 7 oktober 2018 – Tickets en info : www.40-45.live. Op deze website vind je ook terug wanneer welke cast speelt.

Nu al 15.000 tickets verkocht voor musical 40-45 van Studio 100... in 2018