Nonkel Jef brengt Kempense knuffelkoe mee naar de Groenplaats in Antwerpen

Nonkel Jef bracht zijn Kempense knuffelkoe mee naar de Groenplaats in Antwerpen. © (Foto Rita)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het was gezellig druk op de Antwerpse Groenplaats. De pers, cast en enthousiaste theaterfans mochten de Kempense boer Nonkel Jef verwelkomen in Antwerpen.

Na een introductie in het Hilton Old Town-hotel trokken auteur Brik Van Dyck, regisseur Dirk Lavrysen, Patrick Onzia en Diana More naar de Groenplaats, waar Odette, Izzy en Nonkel Jef werden verwacht in bijzonder gezelschap. Nonkel Jef was immers vergezeld van zijn favoriete koe. De toon was direct gezet voor de toekomstige theatertour, die start op 30 maart in Antwerpen en die na drie weken spelen in Theater Elckerlyc door Vlaanderen trekt.

Nonkel Jef brengt Kempense knuffelkoe mee naar de Groenplaats in Antwerpen

Wie herinnert zich nog de succesvolle Vlaamse sitcom Nonkel Jef, die in de tweede helft van de jaren negentig op ons tv-scherm te zien was ? De komische reeks over een boer met pensioen was een ware publiekslieveling. Er werden ruim 175 afleveringen van gemaakt. In 2016 kreeg Nonkel Jef een bijzonder succesvol tweede leven in Theater Elckerlyc en vervolgens op tour doorheen Vlaanderen. Na Nonkel Jef zit in de patatten kroop Brik Van Dyck in zijn pen op vraag van producent Theatertainment. Het resultaat is Nonkel Jef & de verloren zoon. Dirk Lavrysen regisseert dit stuk, waarin we de terugkeer van Izzy mogen meemaken. Jawel, acteur Luc Verhoeven is van de partij. Nonkel Jef en de verloren zoon zijn vanaf 30 maart te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Er volgt een theatertour doorheen Vlaanderen tussen 21 april tot en met 31 mei.

(PADI)

Tickets tussen de 21,50 en 45 euro (VIP seats) – www.nonkeljefinhettheater, 070 69 10 02