Natalia zingt intieme songs tussen het publiek in Roeselare

29/04/17 om 23:06 - Bijgewerkt op 30/04/17 om 11:30

In Schiervelde Roeselare bracht Natalia haar 'My Blood Summertour 2017'. De zangeres zong niet voor een uitverkocht Schiervelde. Integendeel, er waren maar een 900-tal bezoekers aanwezig en dit ondanks de grote inspanningen die VCL Events had gedaan om toch veel tickets voor Natalia te kunnen verkopen.

Natalia zingt intieme songs tussen het publiek in Roeselare

Voor, tijdens en na het concert hoorden we van bezoekers dat ze na hun dagtaak zich vliegensvlug moesten haasten om op tijd in Roeselare te zijn, want de show van Natalia zou al om 20 uur beginnen. Een kleine vertraging is altijd mogelijk, maar het was uiteindelijk - volgens ons horloge toch - 20.37 uur toen de intro van I've Only Begon To Fight weerklonk in de zaal. Een spotlight ging naar de andere kant van het podium en daar dachten de aanwezigen Natalia aan te treffen. Tot ze al dansen haar gewaag uittrok en men kon zien dat het één van haar sterke danseressen was die daar te zien was. Even later kwam Natalia zelf het podium op en dat was de start van een show die bijna twee uur duurde en die werkelijk áf was qua zang, dans, decor, videoprojectie, licht... Inderdaad, Natalia zorgde voor een heel technisch sterke show - we durven gerust schrijven met internationale allure - en in tijden dat de mensen veel gewoon zijn, moet men bij ook zo'n tour op alle details letten, kwestie van de mensen met een goed gevoel naar huis te kunnen laten gaan. Wise Girl, Leaving With A Bang, A Girl Like Me, All Or Nothing/boom, Glamorous, Smoking Gun, In My Blood... zijn maar enkele van de bekende liedjes die Natalia zong en die ook aansloegen bij het publiek. Natuurlijk stond de zangeres ook stil bij liedjes uit de VTM-reeks Liefde voor muziek. "Daar maakten we mooie muziek met collega's onder elkaar. We kennen wel elkaar, maar zelden zaten we nog maar één periode in hetzelfde huis. Het was een ongelofelijke fijne tijd", zegt Natalia.

Natalia zingt intieme songs tussen het publiek in Roeselare

Intiem

Wondermooi werd het toen de zangeres opeens aan de andere kant van het podium opdook op een klein podium, waarop er maar enkele stoelen stonden voor haar muzikanten. Natalia wilde akoestisch iets brengen en daarvoor stond ze tussen haar publiek. "Is het gezellig of is het gezellig", grapte ze met het publiek. Even later vroeg ze of er kleine kindjes in de zaal zaten. "Toch, dat is al een beetje laat hé, maar kom maar naar hier." De jongeren mochten rondom Natalia plaatsnemen, waarna ze één nummer zong en eindigde: "Applaus voor alle minderjarigen in deze zaal!" Naargelang de show vorderde, stond het publiek vooraan helemaal niet meer stil. Natalia liet hen meewiegen, meedansen, meezingen, zodat er ook mensen vanop de zittribune hun stoeltje verlieten en naar het binnenplein kwamen afgezakt om te genieten van de sfeer. Natalia sloot eerst af met I Want You Back, waarna ze nog terug keerde voor twee bissnummers: Anyone Out There en Risin.

Natalia zingt intieme songs tussen het publiek in Roeselare

Fans

Natalia is geen Christoff, geen Willy Sommers, geen Bart Kaëll, die na ieder optreden ook bij haar fans gaat en handtekeningen gaat uitdelen. Dat is haar volste recht. Toch waren meerdere fans in Roeselare ontgoocheld, zelfs erg ontgoocheld. Een mevrouw uit Ieper kocht een vipticket aan, in de hoop van haar idool toch eens één minuut te kunnen zien. "Ik stuurde zelfs een mail naar haar management en toch is het niets geworden", zei ze met een zucht toen ze Schiervelde verliet. Ook andere mensen in de zaal vonden het spijtig dat ze niet kort bij Natalia konden poseren. Met respect voor haar keuze en voor de muzikale weg die ze neemt én die wordt uitgestippeld in haar plaats, maar fans houden van hun idolen en moeten hen in één jaar al vaak missen. Natalia treedt nu ook niet dag in, dag uit op, en een signeersessie hoeft toch geen uren te duren? Alhoewel ze het dit weekend wel druk heeft. Op zaterdagavond was ze te gast in Lokeren, op zondag staat ze in De Panne. En misschien is dat de boosdoener waarom er in Roeselare niet zoveel tickets zijn verkocht, want in De Panne staat Natalia gratis op het podium. Fans die kunnen kiezen tussen één ticket aankopen voor Roeselare of wat verder rijden en de zangeres twee dagen later gratis kunnen zien optreden, zullen heel vlug een keuze hebben gemaakt. Wel spijtig dan voor een organisator zoals VCL Events uit Lendelede, die de opbrengst van dergelijke grootse evenementen altijd gebruikt voor hun volleybalwerking, maar er deze keer heel weinig zal aan overhouden. (PADI)

Natalia zingt intieme songs tussen het publiek in Roeselare

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!