Minutenlange staande ovatie voor Salvatore Adamo in Brugge

Salvatore Adamo, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © FODI
Redactie KW

Salvatore Adamo was te gast in het Concertgebouw van Brugge. De levende legende – op 1 november mag hij 74 kaarsjes uitblazen – blijft in het middelpunt van de belangstelling staan.

Met meer dan 100 miljoen verkochte albums en singles blijft hij de best verkopende Belgische artiest aller tijden. Naar zijn optreden in Brugge kwamen er 1.100 mensen kijken, die vanaf de eerste tot de laatste minuut genoten van al zijn liedjes. De zanger moest regelmatig zijn optreden stilleggen omdat fans hem geschenken en bloemen gaven. “Sorry voor het oponthoud”, verontschuldigde hij zich.

Adamo sprak de aanwezigen toe in het Nederlands. Voor de zanger was het niet altijd gemakkelijk om zich goed uit te drukken, maar hij deed zijn uiterste best en dat waardeerde het aanwezige publiek enorm. Hij zong ook enkele liedjes met een Nederlandse tekst, waaronder ‘Ik zie een engel…’ Zijn bekendste songs mochten ook niet ontbreken, zoals ‘Inch’Allah’, ‘Tombe la neige’, ‘C’est ma vie’, ‘Vous permettez monsieur’… Op het einde kreeg Adamo een minutenlange staande ovatie van het aanwezige publiek. Hij bedankte uitvoerig zijn publiek. “Dankjewel voor de energie die jullie mij geven. Ik doe dat voor jullie, want in mijn badkamer doe ik dat niet, zing ik niet”, lachte Adamo.

Salvatore Adamo maakte even tijd vrij voor de familie Vlaeminck uit Aalter.
Salvatore Adamo maakte even tijd vrij voor de familie Vlaeminck uit Aalter.© FODI

Als toetje kon er nog één bisnummer en nog één bisnummer af, waarna hij een laatste diepe buiging maakte en afscheid nam van zijn publiek in het prachtige Concertgebouw van Brugge.

(PADI – video FODI)

>> Voor de échte fans hebben we goed nieuws: op zaterdag 18 november is Adamo te gast in Kursaal Oostende, op zaterdag 31 maart in de Schouwburg Kortrijk, op zaterdag 7 april in De Spil in Roeselare, op zaterdag 14 april in de O.L.V. Ter Duinenkerk in Koksijde en op maandag 30 april in Casino Blankenberge. Info en tickets op 0479 31 84 55 ofwww.concertevents.be.

https://www.youtube.com/watch?v=A7kEV894k0s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier