Mil uit Ieper en Jérémie uit Kortrijk schitteren in theatervoorstelling Oliver Twist

21/04/17 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Voor Mil Sinnaeve uit Ieper is de rol van Oliver Twist zijn eerste grote hoofdrol en daar was hij na de première heel trots op. Jérémie Vrielynck (17) uit Kortrijk doorzwom al heel wat Ketnet-watertjes, maar ook theater is zijn ding en dat bewees hij maar al te goed in de rol van Dodger.

Mil uit Ieper en Jérémie uit Kortrijk schitteren in theatervoorstelling Oliver Twist

Oliver Twist (Mil) en Dodger (Jérémie) schitterden op het podium. © FODI

Oliver Twist alias Mil Sinaeve en Dodger alias Jérémie Vrielynck waren slechts twee van de hoofdcastleden die donderdagavond een staande ovatie kregen voor hun bijdrage in de theatervoorstelling Oliver Twist, die in première ging in het Fakkeltheater in Antwerpen. In een tekst en regie van Bruno Van Heystraeten werd Oliver Twist voorgesteld als een theatervoorstelling en niet als een musical, trouw aan het legendarische boek van Charles Dickens en met naast een sterke cast ook acht getalenteerde kids als de bendeleden van Fagin. De hoofdcast was er ook één om U tegen te zeggen. Aron Wade als Fagin, Wim Stevens als Bill Sikes, Hans Ligtvoet, Erik Goris, Lulu Aertgeerts én Andrea Croonenberghs maakten van deze theatervoorstelling een prachtige uitvoering, waarin alles zich heel snel na elkaar opvolgde.

Staande ovatie

Wie aanwezig was, zal het toegeven: het was pauze zonder dat iemand het wist. En moest de rechter zich dronken voordoen of was het juist dat hij niet óp de bank, maar naast de bank plaatsnam toen hij op de scène kwam, waardoor het publiek begon te lachen? Deel twee was korter dan het eerste, maar ook daarin bewezen de castleden dat ze op elkaar waren afgestemd en dat zelfs de decorwissels met eigen mensen op het podium heel vlug konden gebeuren. Na de voorstelling met staande ovatie waren de ouders en grootouders van Jérémie Vrielynck heel gelukkig met de prestatie van hun zoon en kleinzoon. Ook Koen Crucke kwam Jérémie welgemeend feliciteren met een schouderklop en stevige omhelzing.

Een familiekiekje met v.l.n.r. moeder Nathalie Pattyn en vader Chris Vrielynck, Jérémie Vrielynck, zus Janita Vrielynck, opa Johny Pattyn en oma Anita Lavaert.

Een familiekiekje met v.l.n.r. moeder Nathalie Pattyn en vader Chris Vrielynck, Jérémie Vrielynck, zus Janita Vrielynck, opa Johny Pattyn en oma Anita Lavaert. © FODI

Verhaal van een weeskind

Voor wie Oliver Twist echt niet kent, even het geheugen opfrissen: de weesjongen groeit op in een somber armenhuis in het Londen in de negentiende eeuw. Wanneer Oliver zo brutaal is om meer eten te vragen aan Mister Bumble - de man die het weeshuis leidt - wordt hij verkocht aan een begrafenisondernemer. Als de jongen terecht komt in een omgeving van grafzerken en doodskisten, neemt hij vlug de benen. Terwijl Oliver in de straten van Londen rondzwerft, ontmoet hij een vrolijke bende gauwdieven onder leiding van de schurk Fadin. Oliver wordt ingewijd in de kunst van het stelen, maar vanaf dan is zijn leven constant in gevaar...

PADI samen met Jér2mie alias Dodger op het podium van het Fakkeltheater.

PADI samen met Jér2mie alias Dodger op het podium van het Fakkeltheater. © FODI

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!