Michael Jackson Legacy-show te gast in Het Witte Paard in Blankenberge

31/05/17 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:52

Op zaterdagavond 3 juni treedt Christ'OF alias de beste Europese impersonator van Michael Jackson op in Het Witte Paard in Blankenberge. Op 25 juni 2009 overleed de échte Michael Jackson, maar toch blijft hij verder leven in de harten van zijn vele fans.

Michael Jackson Legacy-show te gast in Het Witte Paard in Blankenberge

PADI, samen met Christ'OF alias Michael Jackson in Hotel Aazart in Blankenberge. © FODI

Christ'OF, wanneer geraakte je gefascineerd door de muziek van Michael Jackson?

Michael: "Toen ik tien jaar jong was, kreeg ik van mijn vader het Thriller-album cadeau. Vanaf toen werd ik verliefd op zijn muziek, op de mens en op de danspasjes van Michael Jackson. Toen ik 17 jaar was - bijna 30 jaar geleden - begon ik Michael te imiteren. In het begin gebeurde dat in mijn kamer, later deed ik een act op communiefeesten, op bruiloften... In 1996 begon het voor mezelf pas echt. Na enkele playbackshow besefte ik dat ik meer wilde en ook dat ik meer kon. Ik wilde zingen, ik wilde dansen, ik wilde de béste imitator van Michael Jackson worden. Ik deed mee aan de Soundmixshow op VT4 en ook aan de Franstalige versie op RTL, want ik ben Franstalig opgevoed. Op die manier leerde ik nieuwe mensen kennen, waaronder Patrick De Coninck van het Move Dance Center. Vanaf toen ging het enkel nog bergop."

Heb je de échte Michael Jackson ooit persoonlijk ontmoet?

Michael: "In 2001 nodigde de Amerikaanse fanclub mij uit, nadat ze mij hadden zien optreden. Ik bracht voor hen een show. Om mij te bedanken werd één jaar later een soort Awarduitreiking in New York georganiseerd en natuurlijk moest Michael daar ook aanwezig zijn. Vijf minuten voor mijn optreden kwam hij toe. Hij zag mij dus optreden. Nadien kon ik kort eens met hem praten. Ik wou hem van alles zeggen, maar ik stond er sprakeloos bij. Hij gaf mij echter een heel mooi compliment. Hij zei me: you must practice every day to be so good (je moet iedere dag trainen om zo goed te zijn, red.). Daarna deed ik diverse producties waarin Michael Jackson centraal stond, samen met talrijke dansers van de dansschool van Patrick De Coninck. Mijn grootste droom was echter met een liveband optreden. Dankzij Patrick werd die droom waar. We deden een tribute en dat werd een succes."

Patrick De Coninck: "Er werkten tal van mensen aan mee die ooit voor Michael Jackson hadden gewerkt. Mensen die nummers schreven, die bij hem thuis zijn geweest, die aan zijn laatste tour meewerkten."

En dan kwam 'My Name is Michael' op VTM. Een volgende succesvolle periode in je loopbaan.

Patrick De Coninck: "Eerst wilden we niet meedoen. De productieploeg belde ons wel drie keer op. We wilden niet dat Michael na twee uitzendingen gekelderd zou worden. Uiteindelijk deden we toch mee en Michael won de wedstrijd."

Michael: "Ik won inderdaad en daarna volgde er een grote tournee. Deze show werd zeven keer uitverkocht in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en negen keer in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In twee weekends waren er 55.000 tickets verkocht. Stel je voor!"

Patrick De Coninck: "Geen enkele Vlaamse artiest - buiten Clouseau - deed hem dat al voor op zo'n korte periode."

Christ'OF: "Ik breng een twee uur durende show met alles erop en eraan."

Christ'OF: "Ik breng een twee uur durende show met alles erop en eraan." © FODI

Hoe moeilijk had je het toen Michael Jackson plots overleed?

Michael: "We waren net bezig met een productie in onze dansschool toen we het nieuws vernamen dat Michael Jackson er niet meer was. Hij ging net beginnen met een nieuwe tour. Ik kon dat dus niet geloven. Toen ik thuis kwam en het nieuws zag, moest ik het wel geloven. Ik was heel verdrietig. De man waar ik zoveel jaren naar opkeek, was er niet meer. Op dat moment dacht ik aan stoppen, want het had geen nut meer om iemand te imiteren die er niet meer was. Ik dacht ook terug aan onze opdrachten als Michael Jackson. We werden met een helikopter of een limousine naar mooie locaties gebracht. Nu kon je niemand nog doen geloven dat de échte Michael Jackson was toegekomen. De échte fans vroegen mij echter om verder te doen, want op die manier konden ze hun verdriet verwerken en bleef hij toch nog in hun harten leven."

Hoe kijk je nu terug op de échte Michael Jackson?

Michael: "Michael was de eerste zwarte artiest die op MTV kwam. Hij deed de deur open voor alles wat er qua muziek nu leeft. Er zijn maar drie mensen die de muziek hebben gerevolutioneerd, namelijk The Beatles, Elvis Presley én Michael Jackson."

Helaas kwam Michael niet altijd positief in het nieuws. Wat vind je van al die uitspraken? Die rechtszaken?

Michael: "Voor mezelf is zijn muziek het belangrijkste en alle intelligente mensen weten dat dit allemaal fake was. Tien jaar na zijn eerste proces werd hij terug aangeklaagd voor pedofilie, maar hij kwam er opnieuw uit als een vrij man. De mensen zijn gek van het personage Michael, zijn muziek, zijn danskunsten... Wat allemaal gezegd en geschreven werd, ik geloof er niets van. Ik weet wat hij deed voor veel mensen, zoals voor een Roemeens kindje dat hij naar België liet overbrengen om te laten opereren aan zijn hart. Dergelijk positief nieuws haalde weinig de media, maar Michael deed veel voor andere mensen. Al die uitspraken over pedofilie, vind ik flauwekul.

Je treedt nog vaak op als Michael Jackson. Heb je voor een optreden nog stress?

Michael: "Zeker en vast. Dat gaat niet weg. Het ene optreden is ook het andere niet. Ik heb vooral een gezonde stress."

Wat valt er te beleven tijdens je show in Het Witte Paard in Blankenberge?

Michael: "Het wordt een show met alles erop en eraan. Een dure productie, maar het moet af zijn. Ik sta op het podium met een achtkoppige liveband, acht danseressen of dansers, drie backing vocals... Aan de show Legacy werken er 25 artistieke medewerkers on stage mee. De show duurt twee uur en is zeker en vast een wervelende visuele show, waarin de bekendste Michael Jackson-nummers in een sublieme muzikale opvolging de revue passeren. Verder zie je ook de spectaculaire Jackson-choreografieën, die door de dansers identiek worden uitgevoerd. En dan spreek ik nog niet over mijn vele kostuumwissels. Kortom, mijn show Legacy is een streling voor oog en oor."

Zaterdag 3 juni, Het Witte Paard in Blankenberge - Info en tickets: 050 41 11 00 - michaeljacksonlegacy.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!