Matthias Lens speelt 'Goes Classic' voor genodigden in Ingelmunster

05/06/17 om 21:28 - Bijgewerkt op 06/06/17 om 15:44

Accordeonist Matthias Lens, partner van Laura Lynn uit Ardooie, heeft een nieuw album uit. De zanger kwam af naar zaal 't Excuus in Ingelmunster, waar hij voor meerdere genodigden niet enkel vertelde over zijn nieuw album, maar waar hij ook enkele deuntjes speelde uit Matthias Lens Goes Classic, het nieuwe album waarmee hij in de voetsporen treedt van Helmut Lotti.

Matthias Lens speelt 'Goes Classic' voor genodigden in Ingelmunster

Met deze cd legt Matthias de lat voor zichzelf wel heel hoog. Ruim 21 jaar geleden betekende de cd-reeks Helmut Lotti Goes Classic de internationale doorbraak voor Helmut Lotti. Voor dit album moest Matthias natuurlijk de goedkeuring hebben van Piet Roelen - toen de manager van Helmut Lotti - en ook van zanger Helmut Lotti. Matthias keek zijn ogen uit toen hij de allereerste keer in het kantoor van Piet Roelen was en een award zag hangen voor de verkoop van 12,5 miljoen cd's. "Dat was even slikken", lacht hij. "Een dergelijk succes, daar kan ik enkel van dromen maar in deze huidige tijd is dat moeilijk realiseerbaar. Wanneer we met deze cd al een bescheiden succes boeken, dan ben ik al heel tevreden. Het is niet mijn bedoeling van Helmut te imiteren. Ik gaf mijn eigen invulling aan dit album. Op die manier ontstond de cd Matthias Lens Goes Classic en werd het niet Matthias Lens Goes Helmut Lotti."

Matthias Lens speelt 'Goes Classic' voor genodigden in Ingelmunster

Matthias Lens brengt als accordeonist vooral ambiancemuziek op meestal schlagerfestivals en ook in talrijke feesttenten. Is deze classic-muziek wel geschikt om op dergelijke evenementen te spelen ? "Tijdens een optreden speelde ik het nummer Tiritomba en iedereen begon spontaan mee te doen. Trouwens, het zijn helemaal geen onbekende nummers, wel sterke songs die veel mensen kennen en die heel geschikt zijn om mee te zingen", vertelt hij over zijn twaalf liedjes op het album. Enkele titels : Kalinka, Mattinata, Air, Funiculi Funicula, La Donna è Mobile... Matthias wilde het direct bewijzen. Hij nam zijn accordeon vast en begon enkele deuntjes te spelen. Liedjes uit zijn nieuwe album. Inderdaad, bekende songs die zeker en vast zullen aanslaan bij om het even welk schlagerfestival of feestzaal. Zijn nieuw album is nu al overal verkrijgbaar.

(PADI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!