Luc Caals (de Bolle) met Ronn Moss (de Beautiful) in 't Kusttheater in Blankenberge

07/07/17 om 09:17 - Bijgewerkt om 09:21

Vanaf vrijdagavond 7 juli tot en met zaterdag 26 augustus staat Luc Caals met zijn zomershow op het podium van 't Kusttheater 't Colisée in Blankenberge.

Luc Caals (de Bolle) met Ronn Moss (de Beautiful) in 't Kusttheater in Blankenberge

Luc Caals. © FODI

Dit jaar brengt Luc Caals een wereldster mee, namelijk Ronn Moss, bekend als Ridge Forrester van The Bold and the Beautiful. Luc (op 11 augustus) woog bij zijn geboorte 4,800 kg. Vanaf dan al legde hij veel gewicht in de schaal. Gewicht dat in het begin van zijn leven voor veel pesterijen zou zorgen, maar later heel goed van pas kwam voor zijn komische acts.

Zijn beweeglijke onderkin is nu zelfs een beetje zijn handelsmerk geworden. In 1969 richtte Luc een eigen orkestje op. Hij doopte deze formatie: The New Born. Luc zong, speelde bas en voelde dat zijn toekomst hoe dan ook op het podium zou liggen. In 1974 werd The New Born voor een korte tijd zelfs de vaste begeleidingsgroep van Micha Marah. Vanaf 1975 kwam Luc in de Salamanderketen terecht. De Salamanders waren grote feestzalen met een capaciteit van 800 personen in Oostmalle, Buggenhout, Maasmechelen, Ingelmunster en Bredene. Daar leerde Luc hét vak.

Als muzikant, presentator, zanger, imitator en komiek had hij immers een niet te onderschatten aandeel in de shows van Jean Maryn, Leon Vos en Will Sompel. Hierna kwam ook alles op zijn pootjes terecht en belandde Luc van het ene avontuur in het andere. Velen kennen Luc ongetwijfeld nog van zijn duozomershows met Van Vooren, van zijn acteerprestaties als kabouter Smul in Plop, zijn gastrollen in diverse VTM-series en ook van zijn eigen zomershows Caals Comedy Club.

Sinds 2014 is Luc teruggekeerd naar de stad waar alles voor hem is begonnen: Blankenberge. Vanaf vrijdag brengt hij er voor de vierde keer zijn nieuwe zomershow. Dit jaar staat hij op het podium samen met Alexander Metselaar, Saskia Debaere, Liesbeth Roose, twee internationale acts, ballet, de LC Band onder leiding van Steven Mintjens én natuurlijk ook Ronn Moss. De regie is in handen van Bruno Van Heystraeten.

(PADI)

Info en reservatie: 050 70 81 98, 0468 15 80 19, www.kusttheater.com.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!