Louis Flion zingt in Brugge het Japanse volkslied

Louis Flion is aan het oefenen om het Japanse volkslied onder de knie te krijgen. © FODI
Redactie KW

Op dinsdag 17 juli zingt Louis Flion uit Zedelgem om 17 uur op de Burg in Brugge het Japanse volkslied. Voor de actie Iedereen Tegen Kanker ging de 20-jarige zanger een uitdaging aan. Als hij in twee weken tijd 1.000 euro kon inzamelen, dan zou hij als wederdienst het Japanse volkslied zingen voor de vele Japanse toeristen in Brugge.

Zijn fans slaagden erin om dit bedrag bijeen te krijgen. Nu is het aan Louis om zijn belofte waar te maken. Daarom nodigt hij met veel enthousiasme Japanners, fans, vrienden en nieuwsgierigen uit om deze ludieke actie bij te wonen. Maar hoe leert Louis dat Japanse volkslied aan ? “Mijn nonkel Frederic woont al enkele jaren in Japan. Sinds vorige week is hij terug in ons land en hij helpt mij hier en daar een beetje. Het is ook vooral veel luisteren en klanken nazeggen. Ik probeer het uit mijn hoofd te leren, maar het is inderdaad niet gemakkelijk. Maar ik heb geluk”, bekent Louis. “Het Japans volkslied is immers een van de kortste volksliederen ter wereld.”

Ik heb geluk: het Japanse volkslied is een van de kortste ter wereld

Drie jaar geleden bracht Louis Flion zijn debuutsingle In de zomer uit. Meteen de officiële start van zijn zangcarrière. In 2016 bracht hij – in samenwerking met platenfirma Vlaamse Sterren – een tweede single Zeg mij liefje uit, die o.a. in de Ultratop werd opgenomen. Daarna volgden nog enkele bescheiden hits, zoals Alle remmen los. In het voorjaar van 2018 sloot Louis zich aan bij het Pure Entertainment bureau van Eric De Clercq en Patrick Hamilton, waar de single Raar maar waar uitkwam.

(PADI – foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier