Legendarische namen komen naar Kursaal Oostende voor 'Unforgettable'

26/06/17 om 21:55 - Bijgewerkt om 21:55

Op vrijdag 21 juli vindt vanaf 20 uur de show Unforgettable plaats in Kursaal Oostende. Die avond staan er heel wat bekende buitenlandse groepen op het podium. Het initiatief komt uit van VBRO.

Legendarische namen komen naar Kursaal Oostende voor 'Unforgettable'

The Troggs © GF

Unforgettable is een exclusieve oldies liveshow, die op de nationale feestdag zijn intrek neemt in Kursaal Oostende. De populaire radiozender VBRO slaagde erin om legendarische namen te strikken voor een unieke retroshow. Golden oldies en flasbacks zoals je ze nog nooit beleefde met de sterren van toen zie je éénmalig aan onze kust. De gouden jaren zestig en zeventig herleven in een one night only productie, die je moet beleven. Unforgettable brengt in een meer dan drie uur durende liveshow immers de grootste hits van toen, gebracht door de meest legendarische namen, met de originele uitvoerders.

Golden oldies van vijftig jaar geleden pronken op 21 juli dus in Kursaal Oostende. De Engelse rockband The Troggs wordt beschouwd als één van de eerste garagerockbands. Deze groep werd beroemd in 1966 met de hit Wild Thing en het daarop volgende liedje With A Girl Like You.

Toni Willé op haar beurt heeft als dé leading lady met de formatie Pussycat de allergrootste successen gezongen en onsterfelijkheid bezorgd. Naast Mississippi waren ook de volgende songs echte million sellers : Doin La Bamba, Georgie, Tennage Queenie. In 1962 begonnen The Fortunes in Birmingham. Ze groeiden snel uit tot één van de populairste Britse popbands met hits als Here Comes That Rainy Day Feeling Again, You've Got Your Troubels en Here It Comes Again. Dozy Beaky Mick & Tick kennen we dan weer van de wereldsongs The Legend of Xanadu en Zabadak, terwijl The Tremeloes ons bijblijven voor hun klassiekers als Here Comes My Baby, Silence Is Golden en My Little Lady. Kevan Lingard praat de show vakkundig aan elkaar, zoals hij dat in de grootste theaterzalen van Engeland doet. Hij tekent voor Herman's Hermits wereldhits No Milk Today en Dandy.

Frederik Thomas, algemeen directeur van VBRO, is tevreden over de reacties die hij op de radio binnen krijgt. "Onze luisteraars reageerden al vanaf dag één positief toen we deze affiche bekend maakten. Op die manier trekken we ook duidelijk een nieuw publiek naar onze zender. We ontvangen dagelijks tientallen reacties van mensen die ons proficiat wensen en ons zelfs bedanken dat we zo'n mooie show naar Kursaal Oostende brengen."

Het verlengde weekend en het feit dat deze nooit eerder vertoonde show precies op de nationale feestdag 21 juli geprogrammeerd staat, doet vermoeden dat fans van echte golden oldies er snel zullen bij moeten zijn.

(PADI)

Vrijdag 21 juli vanaf 20 uur, Unforgettable in Kursaal Oostende. Info en tickets : 070 22 56 00, www.vbro.be, www.ticketmaster.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!