Lachen geblazen met komedie 'De schaar erin' in Antwerpen

08/04/17 om 09:16 - Bijgewerkt op 12/04/17 om 09:15

Op vrijdagavond 21 april heeft de première plaats van de komedie De schaar erin in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Lachen geblazen met komedie 'De schaar erin' in Antwerpen

De cast bestaat uit Dirk Van Vooren, Christophe Stienlet, Dirk Lavrysen, Britt Van Der Borght, Greet Rouffaer, Patrick Onzia en regisseur Frank De Kaey. De cast gaf afspraak met de pers op een wel speciale locatie, namelijk de biotoop van hun slachtoffer, de virtuose pianiste mevrouw Isabelle Kozack. De sfeer was meteen gezet tussen de piano's van Piano's Maene in Wommelgem, dit op de live tonen van Rachmaninov.

Shear Madness

De komedie De schaar erin is de Vlaamse bewerking van Amerika's langstlopende komedie Shear Madness. Het succes zit hem in de mix van komedie met een echte whodunit, waarbij het publiek - op interactieve wijze - de moord mee oplost door goed te letten op alles wat zich op het podium afspeelt. "Er is een moord gebeurd en toch zullen de bezoekers heel veel moeten lachen. Inderdaad, het is en blijft een komedie", benadrukt Dirk Van Vooren.

Het verhaal: wanneer in kapsalon De Schaar Erin de huisbazin - tevens bekende pianiste - Isabelle Kozak wordt vermoord, zijn alle aanwezigen op dat moment hoofdverdachte. Homofiele saloneigenaar Tony, mannen verslindende kapster Barbara, sjieke madame 'poepie' Delrey en foute zakenman Eddy. Eén voor één uiteenlopende types en allemaal hebben ze een reden om de oude tante uit de weg te ruimen. Aan de inspecteur en zijn niet zo snuggere kompaan de taak om dit mysterie op te lossen. Data, tickets en info: www.dekomediecompagnie.be.

(PADI)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!