Labadoux festival opent met bomvolle tent

06/05/17 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Vrijdagavond : net op het moment dat de eerste groep Whatski in de Clubtent begon te spelen, kwam de zon tevoorschijn boven het Labadoux-terrein. Dat was meteen de start van een heel geslaagde eerste festivaldag.

Labadoux festival opent met bomvolle tent

Een tjsokvolle tent © PD

Op een bepaald moment stonden de bezoekers in een lange rij aan te schuiven aan de Wantebrug, richting secretariaat en ingang. Heel wat mensen kwamen af om op de eerste festivaldag niet enkel Daan, maar ook The Levellers aan het werk te zien. Toen deze groep optrad, stond de concerttent nokvol met bezoekers die rechtstaand dit anderhalf uur durend optreden bijwoonden. In de concerttent stonden er inderdaad maar weinig stoelen, op vraag van diverse groepen die tijdens de 29ste uitgave komen optreden. Een geluk dat er geen stoelen stonden, want de opkomst was enorm waardoor Labadoux zeker op festivaldag één kan afklokken op zo'n 3.000 enthousiaste festivalgangers. Ook op zaterdag 6 en op zondag 7 mei valt er nog van alles te beleven op Labadoux. Op zaterdagavond wordt er veel verwacht van de optredens van o.a. Axelle Red (20 uur) en Big One, Pink Floyd Reborn (22.30 uur). Op zondagavond kan je vanaf 19 uur genieten van Ertebrekers. Het volledig programma kan je nalezen op www.labadoux.be.

(PADI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!