Labadoux Festival: met de motor vanuit Breda, jarig op het festival

07/05/17 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

Op het Labadoux Festival in Ingelmunster kwamen we het sympathieke koppel Claus en Anja uit Breda tegen, die al voor de derde keer speciaal uit Nederland zijn afgezakt naar de Brigandsgemeente.

Labadoux Festival: met de motor vanuit Breda, jarig op het festival

Anja en Claus bij hun motor op de camping. © FODI

Het koppel rijdt met een motor Honda Goldwing, met aanhangwagen voor hun tent. Ieder jaar gaan ze naar enkele festivals met de motor. Ze maken dan ook telkens een mooie rondrit en genieten van sfeer en muziek. Het eerste Labadoux Festival beviel hen zodanig goed dat ze besloten terug te keren. "Tijdens een reis in Frankrijk leerden we mensen kennen uit Ingelmunster. Het waren Jo en Krista die ons konden overtuigen om eens af te zakken naar dit festival", zegt het koppel.

"Dat hebben we dan ook gedaan en we hadden er nog nooit spijt van. Op vrijdagavond waren we heel enthousiast over het optreden van The Levellers. Ook de Pink Floyd-coverband Big One op zaterdagavond kon ons bekoren." Claus en Anja gaven toe dat ze in feite meer voor de gezellige sfeer komen dan voor de muziek.

Jarig op Labadoux

Billie-Lee is de dochter van Labadoux-legende Kastaar (Jo), die vele jaren op zondag een show voor de kinderen organiseerde op Labadoux. Zijn optredens lokten altijd een volle circustent. Acht jaar geleden was zijn partner Krista hoogzwanger van Billie-Lee. Ze moest bevallen rond de periode van het Labadoux Festival.

De jarige Billie-Lee.

De jarige Billie-Lee. © FODI

Kastaar was heel nerveus om zijn show te beginnen. Hij had aan vrienden gevraagd om zijn telefoon goed in de gaten te houden. De gsm rinkelde diverse keren, maar het was nooit het telefoontje waarop hij zat te wachten. Uiteindelijk kon hij de show toch volledig afwerken. Op 6 mei 2009 zag Billie-Lee het levenslicht. Acht jaar later - precies op de zaterdag van Labadoux - mocht Billie-Lee tijdens het festival haar verjaardag vieren. Ze kreeg voor haar verjaardag nieuwe rolschaatsen en een mooie hoed van papa. Deze sympathieke familie is ieder jaar present op Labadoux, alhoewel Jo nu met pensioen is. Of toch niet, want op zondag blijft hij ballonnen vervaardigen voor de kids.

(PADI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!