Komiek Willian Bouva speelt mee in musical Pippi Langkous

De cast. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Hoofdrolspeelster Free Souffriau verklapte in een speelbos in Deurne wie aan haar zijde zal staan in de musical Pippi Langkous tijdens de herfstvakantie in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Productiehuis Uitgezonderd en regisseur Tijl Dauwe beloofden verrassende en straffe namen. Eén ervan is niemand minder dan komiek William Bouva.

De volledige cast van Pippi Langkous bestaat uit de gevestigde musicalwaarden Free Souffriau, Bert Verbeke, An Lauwereyns, Peter Thyssen en Goele De Raedt. Verder jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermans en Dorian Liveyns, en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Bouva. Eline schitterde al eerder in musicals, voor komiek William Bouva is het echter de allereerste keer. Hij maakt zijn entree in de musical als boef Blom.

Free Souffriau alias Pippi Langkous.
Free Souffriau alias Pippi Langkous.© FODI

Het verhaal: Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar typische kenmerken: oranje vlechten die haaks op haar hoofd staan, een paard dat ze met het grootste gemak boven haar hoofd tilt en een aap als trouwste vriend. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en die was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen. Na het grote succes van de musical Pippi Langkous komt deze spring-in-‘t-veld opnieuw naar het theater. Deze keer zet ze de boel op stelten in een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maakt regisseur Tijl Dauwe een eigenzinnige en swingende voorstelling. De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland.

De musical wordt opgevoerd op zaterdag 28 oktober om 14 uur tot en met zondag 5 november om 14 uur. Tickets: 27, 24 en 21 euro, exclusief reservatiekosten. Tickets op www.uitgezonderd.be of 070 69 10 02.

Pippi Langkous en Peter Thyssen.
Pippi Langkous en Peter Thyssen.© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier