Kids Climate Conference in Peer begroet West-Vlaamse gezinnen

Familie Sinnaeve uit Langemark. © Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In Center Parcs Erperheide in Peer vond – op initiatief van Center Parcs en WWF – de Kids Climate Conference plaats.

Tijdens dit evenement stonden ruim 190 kinderen tussen 8 en 14 jaar stil bij duurzaamheidsvraagstukken, met als grootste vraag: Wat met ons voedsel? De jongeren kregen de uitgesproken steun van o.a. voormalig tennisster Kim Clijsters en acteur Herman Verbruggen, die dit project en initiatief volmondig steunden. Het was al de vijfde keer dat de Kids Climate Conference plaatsvond, maar voor het eerst werd het event gehouden in ons land, op het Klimaatkamp dat werd neergepoot op het domein Center Parcs Erperheide in Peer.

Ook Kim Clijsters was van de partij.
Ook Kim Clijsters was van de partij.© Jens

Dit jaar stond het duurzaamheidsevent in het teken van voeding : Je bent wat je eet. Voedsel is de brandstof van ons lichaam, maar het kan ook slecht zijn voor onze planeet. We eten ongemerkt natuur op, omdat ons voedsel niet duurzaam wordt geproduceerd. Zo wordt er regenwoud gekapt voor palmolie in onze koekjes, margarine en kant- en klaarmaaltijden. Ook zorgt grootschalige veeteelt voor uitstoot van broeikasgassen en op zee is er nog veel overbevissing. In Nederlands gaat het dan weer slecht met weidevogels door intensieve landbouw. Naast Kim Clijsters en Kampioen-acteur Herman Verbruggen waren ook Vital Borkelmans en Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege van de partij.

Vital Borkelmans steunde het project.
Vital Borkelmans steunde het project.© Jens

Tijdens de bijeenkomst kregen de kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan maar liefst negen workshops rond het thema Je bent wat je eet. Aan de ouders werd er ook gedacht. Ze konden zelfs verse soep proeven. De slimme oplossingen, ideeën, quotes van de deelnemende kinderen en de gemaakte kinderklimaatdeals worden na afloop van het event verzameld in een Kids Climate Magazine, die aan het bedrijfsleven en de Nederlandse en Vlaamse overheden wordt overhandigd.

Steven Toye en Valerie uit Koolskamp, samen met Theo en Leonie.
Steven Toye en Valerie uit Koolskamp, samen met Theo en Leonie.© Jens

Mama Kathy, samen met de kids Floor en Lily Vansteenbrugge en nonkel Axel.
Mama Kathy, samen met de kids Floor en Lily Vansteenbrugge en nonkel Axel.© Jens

Hanne Lammens uit Knokke-Heist.
Hanne Lammens uit Knokke-Heist.© Jens

Marlies, Dagmar, Karel, Noor en Isabelle uit Vlamertinge.
Marlies, Dagmar, Karel, Noor en Isabelle uit Vlamertinge.© Jens

(PADI/foto Jens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier