John Mayer - The Search For Everything

16/05/17 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Wanneer je de twee teaser-EP's van begin dit jaar niet meetelt, dan was het al weer een lange tijd geleden dat John Mayer nog eens met nieuw werk tevoorschijn kwam.

John Mayer - The Search For Everything

Waar de laatste albums vooral op country gericht waren, wil hij met The Search For Everything duidelijk weer terug naar de tijd van zijn grootste successen met pure popsongs. Hier slaagt Mayer deels in, maar vaak blijven we toch ook wat op onze honger zitten. Emoji of a Wave bevat verrassende akkoordprogressies, waarvan er op de rest van de cd wel meer mochten te horen zijn. Still Feel Like Your Man, Helpless en Moving On and GettingOver zijn lekker funky popdeuntjes met baslijnen waar enkel Pino Palladino kan achter zitten. John Mayer laat zich op deze cd immers opnieuw omringen door Pino en drummer Steve Jordan. De gitaarpartij uit Rosie doet sterk denken aan één van zijn eerdere nummers New Deep. In Changing vraagt de Amerikaanse zanger zich o.a. af of zijn geliefde nog de ware zal zijn als ze klaar zijn met veranderen en in In The Blood vergelijkt hij zichzelf met zijn familieleden. Het ontroerende You're Gonna Live Forever In Me vormt de perfecte afsluiter voor een cd, die steeds beter wordt na elke luisterbeurt.

(PADI)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!