Jettie Pallettie bedankt trouwe medewerkers uit Roeselare in Baarle-Hertog

12/05/17 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

In Den Bonten Os in Baarle-Hertog - op de grens van Nederland met België - stelden de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie en onze Vlaamse zanger Sam Gooris hun nieuwe single Alles voor de fans voor.

Jettie Pallettie bedankt trouwe medewerkers uit Roeselare in Baarle-Hertog

Sam Gooris, Greta Decoene, Jettie Pallettie en Franky Vercaigne. © (Foto FODI)

Tijdens het gezellig samenzijn in beperkte kring, huldigde Jettie haar trouwe medewerkers, waaronder ook Franky en Greta Vercaigne-Decoene uit Roeselare. Dit echtpaar is al een drietal jaar verantwoordelijk voor de fanstand van Jettie.

Franky en Greta uit Roeselare houden van Vlaamse muziek. Vier jaar geleden leerden ze de songs van Jettie Pallettie kennen. Het echtpaar ging kijken naar haar shows. Eén jaar later stelde Jettie - omdat ze dit echtpaar vaak terug zag - aan hen de vraag of ze eventueel haar fanstand zouden verzorgen. Al drie jaar lang staan Franky - werkzaam in Schoolgroep 26 Mandel & Leie in Roeselare - en Greta - werkzaam in AZ Delta in Roeselare - achter de fanstand op diverse evenementen waar Jettie gaat optreden.

En dat zijn er heel wat, zodat het echtpaar al hun vrije tijd na de werkuren en weekends spendeert aan deze opdracht. "We doen dat heel graag en we zitten altijd in de ambiance", zegt Greta. "Waarom zouden we thuis blijven ? Onze kinderen zijn het huis uit. Ze begrijpen heel goed dat we ook een hobby hebben en dat we Jettie vergezellen naar haar optredens. Jettie is een fantastische vrouw. Ook met haar volledig team klikt het."

Franky en echtgenote Greta uit Roeselare, samen met Jettie en Sam.

Franky en echtgenote Greta uit Roeselare, samen met Jettie en Sam. © (Foto FODI)

Jettie Pallettie en Sam Gooris kwamen samen in Baarle-Hertog om ook een clip rond Alles voor de fans op te nemen. Twee van die fans waren ook Geraldine Pieters van Frituur 't Bergske in Klerken en Laurence Dewilde uit Houthulst. Ze reden ook bijna twee uur om dit leuke moment mee te maken. Beiden gingen uit de bol toen Jettie en Sam hun nieuwe single zongen. "Een schoon liedje. Een heel schoon liedje", zegt Geraldine na de showcase.

Geraldine Pieters uit Klerken (in het rood) en Laurence Dewilde uit Houthulst.

Geraldine Pieters uit Klerken (in het rood) en Laurence Dewilde uit Houthulst. © (Foto FODI)

Net voor het optreden, spraken we met Jettie en Sam. Hoe ontstond die samenwerking. "In de kleedkamer besloten we een nummer te maken. Ik bedoel een nummer in de zin van een liedje hé, anders krijg ik ruzie met Kelly, de vrouw van Sam", lacht Jettie. "Sam en ik houden allebei van een biertje en we vermaken ook graag allebei ons publiek. Ik deed nog nooit met iemand een duet, uitgezonderd nu met Sam. Het duurde echter langer dan voorzien vooraleer ik het passend liedje vond. De nieuwe song is een onherkenbare cover. Luister drie minuten naar ons nummer en je kwartje valt. De song is van Eddy Grant, het nummer I Don't Wanna Dance uit 1972. Ik vind het leuk om van oude liedjes nieuwe te maken."

Ambiance met Franky Vercaigne, Greta Decoene, Monique Driesens (manager Jettie) en Geraldine Pieters.

Ambiance met Franky Vercaigne, Greta Decoene, Monique Driesens (manager Jettie) en Geraldine Pieters. © (Foto FODI)

"De tekst is een ode aan onze fans." De laatste cd-voorstelling van Sam Gooris dateert van juni 2011. Toen bracht Sam Ambiance in de Lage Landen uit in het voetbalstadion van Mechelen. "Dat is al een hele tijd geleden, maar daarna bracht ik nog enkele singles uit via YouTube, waaronder Dans met mij, Feesten met de Sam... Jettie maakte er haar werk van, want nu hebben we ook een eigen single. Jettie is een toffe collega. Ik vind het super wanneer ze voor mij gaat optreden, want dan zit ik altijd in een luxezetel. Jettie kan de mensen immers uit de bol laten gaan, zodat ik zonder de minste problemen ook voor de nodige ambiance kan zorgen."

Franky en Greta werden gehuldigd op het podium.

Franky en Greta werden gehuldigd op het podium. © (Foto FODI)

Het nummer is een ode aan de fans. "Inderdaad, we zingen over onze fans", besluit Jettie. "De liedjes waar we het meeste ambiance mee maken, zingen we iedere keer opnieuw én opnieuw tijdens optredens. In dit liedje zijn er liedjes van Sam in mijn tekst verwerkt en omgekeerd is dat ook het geval. Volgend jaar in april vier ik tien jaar Jettie Pallettie en dat zal natuurlijk met een nieuw album vol ambiance zijn."

(PADI)

PADI, samen met Jettie en Sam.

PADI, samen met Jettie en Sam. © FODI

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!