Jacky Lafon wordt gehuldigd voor 50 jaar carrière in Blankenberge

03/06/17 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:37

In 't Colisée in de Kerkstraat in Blankenberge werd Jacky Lafon met veel stijl ontvangen en gehuldigd ter gelegenheid van 50 jaar carrière.

Natuurlijk was het geen verrassing dat dit ging gebeuren, maar toch was Jacky heel ontroerd over de manier waarop ze in de spotlights werd geplaatst. 'Zatte Rita' van de vtm-serie Familie werd afgehaald met een limousine. Eens ter plaatse werd ze begroet door onder andere burgemeester Patrick De Klerck. Voor Jacky was dat al een moeilijk moment en de eerste traantjes kwamen te voorschijn. In de zaal had ze haar emoties nog minder onder controle.

De lieveling van zoveel mensen kreeg van de burgemeester een badhanddoek van stad Blankenberge en een fles porto. Daarna waren er nog geschenken, waaronder een fles champagne en ook de onthulling van een ster, de enige en échte Jacky Lafon-ster. Het licht ging even uit bij Jacky, ze kreeg het nog moeilijker. Toen ze dan toch terug op krachten kwam, bedankte ze iedereen die haar in de voorbije 50 jaar hielp en bijstond. Ook de media werd niet vergeten, want zonder media was er misschien 50 jaar lang geen sprake geweest van Jacky Lafon, die heel goed wist hoe ze de media kon bespelen en op die manier in de boekskes kon geraken. Eens van het podium ging ze tussen haar mensen staan, de mensen die belangrijk zijn in haar leven, waaronder haar dochter.

Zo dankbaar

"In die 50 jaar dat ik op de podia of op tv kom, heb ik altijd kunnen rekenen op een enthousiast en trouw publiek. Niemand liet mij in de steek. Zelfs op momenten dat ik niet of minder in de belangstelling stond, waren de trouwe vrienden en fans er altijd om mij te steunen, aan te moedigen of gewoon hun warme vriendschap en waardering uit te drukken. De media heeft mij wel eens gekwetst, maar daar heb ik leren mee leven", zegt Jacky zachtjes. "Daarom wil ik met mijn boek Zo dankbaar een juiste terugblik geven op mijn carrière. De vijf decennia die ik als zangeres, presentatrice, moppentapper en actrice heb doorgebracht, zijn rijk aan verhalen en anekdotes, soms leuk, soms minder leuk, maar ze zijn altijd eerlijk en oprecht, recht uit mijn hart. Ik sta nog altijd heel positief in mijn leven en probeer van iedere dag nog altijd iets moois te maken. In alles wat ik doe, heb ik geprobeerd om het beste van mezelf te geven. Anderen gelukkig maken is mijn lang leven. Ik ben ook van tegenslagen en verdriet niet gespaard gebleven, maar gelukkig kon ik alles relativeren, loslaten en een plaats geven, hoe moeilijk het soms was." (PADI)

Jubilee in 't Colisée met Jacky Lafon, David Vandyck, Vanessa Chinitor, De Popkoning en het showballet vanaf 14 juli, ook vanaf 4 augustus en in het weekend van 2 en 3 september. Tickets : 29 euro - Showdiner mogelijk aan 19 euro. Info : www.kusttheater.com, 050 70 81 98 - 0468 15 80 19.