Ingeborg uit Sint-Kruis te gast op Schlagerfestivalavonden in Hasselt

Op haar 52ste geniet Ingeborg van de innerlijke rust die ze uitstraalt. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Umberto Tozzi, Christoff, De Romeo’s, Bart Kaëll, Sam Gooris, Coco Jr. van The Dinky Toys, Willy Sommers én Swoop krijgen op Het Schlagerfestival 2018 vrouwelijke versterking van Ingeborg uit Sint-Kruis.

Met ‘Door de wind’ en met veel ‘Gratitude’ debuteert de West-Vlaamse op vrijdag 23 en de zaterdagen 24 en 31 maart op het podium van de Ethias Arena in Hasselt. Op zondag 25 maart wordt Ingeborg vervangen door Margriet Hermans, die ook debuteert op het festival.

Dertig jaar geleden – op haar 22ste – nam Ingeborg voor West-Vlaanderen deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de Personalityprijs won. In datzelfde jaar zong ze met Clouseau de hitsingle Verlangen. Eén jaar later was Ingeborg onze Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lausanne, waar ze met veel overtuiging ‘Door de wind’ zong. Het leverde haar de 19de plaats én een klassieker op. Drie decennia later kan Ingeborg terugblikken op een indrukwekkend parcours als artieste, maar ook als tv-presentatrice van succesprogramma’s zoals Schuif af, All You Need Is Love, Ik wil je iets vertellen én Blind Date.

Yoga en meditatie

Sinds 1999 ligt de focus van Ingeborg op yoga en meditatie. Als docente is ze één van drijvende krachten achter De Evolutie in Sint-Kruis, waar ze regelmatig sessies geeft en mensen begeleidt. Dat laatste doet ze ook achter de schermen bij de VRT-nieuwsdienst, waar ze vorig jaar van start ging. Legendarisch was haar doortocht in het één-programma Van Gils & Gasten, waar ze presentator Lieven Van Gils, Sven Nys en de andere studiogasten meenam in een Gratitude-momentje.

Het was het begin van een nieuwe rollercoaster, die Ingeborg die najaar een plek opleverde in de jury van Steracteur Sterartiest én de lancering van een nieuw spiritueel album ‘Where The Sky Touches The Sea’ bracht.

“Ingeborg staat al jaren op ons verlanglijstje”, aldus de organisatie.© FODI

Op haar 52ste geniet Ingeborg van de innerlijke rust die ze uitstraalt en deelt met iedereen die verbonden is aan haar Evolutie-wereld. Uitzonderlijk – maar omdat de organisatoren het hebben gevraagd – komt Ingeborg op vrijdag 23, de zaterdagen 24 en 31 maart naar Het Schlagerfestival in Hasselt.

“Ingeborg staat al jaren op ons verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt om haar ook effectief te strikken voor ons festival, waar ze met onze liveband dat heerlijke ‘Door de wind’ brengt en verder nog kiest uit ‘Als het gebeurt’, ‘Ga niet weg’ of ‘Zo dichtbij’ om te eindigen met een heerlijk Gratitude-momentje. Ingeborg heeft er ontzettend veel zin in”, klinkt het bij de organisatoren.

Ze zijn dolblij dat ze deze schitterende West-Vlaamse artieste voor de eerste keer mogen verwelkomen op Het Schlagerfestival in Hasselt. Op de zondagnamiddagvoorstelling van 25 maart kan Ingeborg er niet bij zijn, maar als alternatief komt een andere Schlagerfestival-debutante langs, namelijk Margriet Hermans. Ook zij zal sterke songs uit haar rijk repertoire brengen: ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Jaqueline’, ‘Niets houdt me tegen’…

Info en tickets: www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be. Tele Ticket Service: 070 345 345 (max. 0,30 euro/minuut). Viparrangementen: vip@sportpaleisgroup.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier