IN BEELD Wendy en Frans testen Heidi The Ride uit in Plopsaland

17/04/17 om 17:40 - Bijgewerkt op 18/04/17 om 13:18

Op paasmaandag was het al vroeg heel druk in Plopsaland De Panne, want er werd gefeest.

Omstreeks 9.30 uur stroomde bekend Vlaanderen toe in de foyer van Plopsa Theater voor een uitgebreid ontbijt, gevolgd door de show Plopsa, A Brand New Day in het Plopsa Theater. De opwarmer van dienst kondigde Luc Appermont aan als dé presentator uit de vorige eeuw, zodat Luc Appermont dan maar zei dat hij vlug ging beginnen met de show omdat hij omstreeks 13 uur al terug in het home moest zijn voor zijn middagmaal. "Want ja, ik ben immers een presentator uit de vorige eeuw", lachte hij.

Twintig jaar Kabouter Plop

De show was qua show eerder beperkt. Naast een openingsnummer en een slotnummer van de musicalgroep mochten de aanwezigen nog eens meezingen met het bekende Kabouter Plop-lied, die dit jaar zijn 20ste verjaardag viert. Tussenin sprak Luc Appermont de diverse nieuwtjes aan elkaar met verschillende genodigden, inclusief de burgemeester uit een dorpje in Polen waar Studio 100 nu bezig is met het bouwen van een park rond Maja De Bij. Daarmee mikt men niet enkel op de miljoenen bewoners in Polen, die via een film al de figuur van Maya De Bij kennen, maar ook op de bevolking van Duitsland, die op nog geen 80 km van dit dorpje in Polen zijn gelegen.

Uniek aantal bezoekers

Ceo Steve van den Kerkhof wist te vertellen dat het heel goed gaat met Plopsaland De Panne, waar men in het voorjaar van 2019 een nieuw hotel zal openen met 127 bedden en 500 bezoekers. De recente overname van Camping Ter Hoeve én de plannen voor het allereerste Plopsa Hotel realiseren het masterplan om van Plopsa De Panne een meerdagenbestemming te maken. We vernamen ook nog dat 2016 zorgde voor een magisch cijfer binnen de Plopsa-parken, want voor de eerste keer werd de kaap van de drie miljoen bezoekers bereikt. Recent werd er ook beslist om deel te nemen aan een aantal marktbevragingen voor de plaatsing van nieuwe Plopsaqua-vestigingen in binnen- en buitenland, waaronder ook in Antwerpen. In een klein uurtje was alles gezegd wat er gezegd moest worden maar dat was al een beetje te lang voor veel kindjes die in Theater Plopsa zaten, want méér dan één peuter zat te wenen.

Genieten én gillen

Uiteindelijk was hét moment aangebroken waarvoor iedereen was langsgekomen, namelijk de officiële opening van de houten coaster Heidi The Ride. Gert Verhulst en partner Ellen Callebout waren de allereersten die vooraan in de houten wagentjes plaatsnamen om een eerste ritje te beleven. "Een topper", reageerde Gert toen hij er terug uitstapte. Joke Van De Velde zei: "Ik heb nog nooit zo gegild, maar het was wel de moeite."

Een ander BV reageerde kort: "Anderhalve minuut genieten én gillen." Frans Van Coppenolle, de partner van Wendy Van Wanten, moedigde Wendy aan om in het wagentje te stappen. Toen hij terugkeerde, zag hij er echter maar bleekjes uit. Het enige was uit zijn mond kwam was: amaai, amaai...

Plopsa De Panne mag trots zijn op Heideland. Dit dorpje bestaat écht in Zwitserland. Een team ging speciaal kijken hoe ze Heideland identiek konden nabouwen en daarin zijn ze geslaagd, want de delegatie uit Zwitserland had niets anders dan lofwoorden over en daar was iedereen van Plopsa wel heel blij mee. En wij, we schreven en noteerden, maar opteerden voor een babbel met Miss België Romanie Schotte uit Brugge, die wél in Heidi The Ride plaatsnam en het een adembenemende attractie vond.

(PADI)