IN BEELD Vlaanderen loopt storm voor het iconische theaterstuk ‘Slisse en Cesar’ in Antwerpen

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vanaf de première was iedereen heel benieuwd naar de nostalgische avonturen van de twee onafscheidelijke vrienden, die in het collectief geheugen van het Vlaamse publiek staan gegrift. De première kreeg een extra feestelijk tintje met de aankondiging van de eerste extra voorstelling op zaterdag 17 maart om 15 uur.

Vorige zomer maakte regisseur Stany Crets de namen bekend van de twee hoofdrolspelers, namelijk Sven De Ridder en Warre Borgmans. Begin februari voegde hij nog eens zeven namen aan de cast toe: Vicky Florus, Greet Rouffaer, Dirk Lavrysen, Leen Dendievel, Juan Gerlo, Joyce Beullens en Pieter Casteleyn. Sinds de repetities werd er nog een extra naam aan de cast toegevoegd, zodat Dirk Lavrysen geen dubbelrol meer speelt. Dirk schittert als facteur en Maarten Bosmans mocht zich aanmelden voor de rol van dokter.

Uitgezonderd. staat al jaren garant voor het brengen van klassiekers op hun meest authentieke manier. “Dat is ook wat het publiek verwacht”, zegt James Cooke, artistiek zaakvoerder van Uitgezonderd. “Slisse en Cesar moet je niet opnieuw proberen uitvinden, dat staat op zich. Je mag het cultureel erfgoed noemen. Wij zijn dan ook verheugd dat we deze klassieker op Vlaanderen mogen loslaten met al deze kleppers.” Wie een ticket wil, zal snel moeten zijn, want deze voorstelling is maar drie weken en enkel in Antwerpen te zien.

Het verhaal: Sander Slisse heeft als verzekeringsagent goed geboerd. Zijn vrouw Melanie pronkt graag met haar status en vindt de tijd rijp dat haar man zijn vriendschap met de minder rijke en simpele Cesar stop zet. Zeker nu hun dochter Tinneke kennis heeft gemaakt met een vriendje uit de betere kringen. Het gevolg is dat Slisse gedwongen wordt aan Cesar te vertellen dat hij niet meer welkom is ten huize Sander… (PADI)

Speeldata: 9, 10, 11 (15 uur), 16, 17 (15 uur), 17 (20.30) en 18 maart (15 uur). Andere voorstellingen om 20.30 uur. Locatie : Elckerlyc Theater, Frankrijklei 85-87, Antwerpen. Info en tickets : www.uitgezonderd.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier