IN BEELD Torhout ontwaakt met een kater na supergezellige Euroschlagerparade

18/03/17 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:19

Vrijdagavond was geen rustavond voor onze reporter, want hij trok met zijn fototoestel in de hand naar de Euroschlagerparade in De Mast in Torhout, waar het vanaf minuut één tot lang na middernacht voortdurend gezellig was en bleef.

"Wat een heet volk in Torhout", schreeuwde presentator Filip D'haeze van Swoop door zijn microfoon. En hij had gelijk, want vanaf het eerste nummer dat zanger Yves Segers bracht tot de allerlaatste noot van Willy Sommers was het één en al gezelligheid in De Mast in Torhout. Voor de pauze stonden Yves Segers, Lindsay - die net een nieuw album 'Liefde & Vertrouwen' had uitgebracht - en Swoop op het podium.

Polonaise

De ene polonaise na de andere polonaise volgde elkaar op, zonder dat de artiesten zelf enige moeite moesten doen om het publiek mee te krijgen. De ruim 1.200 aanwezigen waren precies enkel afgekomen om maar één iets te doen : ambiance maken. Ook tijdens de pauze bleef het gezellig, want er werd constant ambiancemuziek gedraaid zodat niemand van de bezoekers stil viel.

Na de pauze mocht Sergio het podium betreden. De stoere zanger kon met zijn wondermooie songs ook het publiek inpalmen. Geen schlagers? Vergeet het maar. Sergio liet ook het publiek meezingen en heen-en-weer wiegen. De Romeo's hebben net een nieuwe film uit en natuurlijk maakten ze tussen hun song nog wat reclame voor H.I.T. Daarna bleef het gezellig met de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie, die zich thuis voelt in Torhout waar een goede vriend woont. "De groeten aan Jens, een lieverd, maar ik mag nu niet veel zeggen want zijn vrouwtje Daisy is erbij", riep ze tussen twee liedjes door. Hey knul, M'n zeekapitein, Hopeloos, Een klein cafeetje.... zijn maar enkele van de ambiancenummers die Jettie bracht.

Verhuizing

De onvergetelijke Euroschlagerparade 2017 werd afgesloten met Willy Sommers, die nog altijd heel graag gezien is door het publiek. Zijn bekende songs werden dan ook luid, zelfs heel luid, meegezongen.

Deze nieuwe uitgave van de Euroschlagerparade was een heel geslaagde uitgave. Voor de organisator Concert Events was het een gok, want ze verhuisden van de Beurshal in Brugge voor de allereerste keer naar De Mast in Torhout. Maar niemand hoorde je klagen. De zaal is zelfs nog beter geschikt dan De Beurshal in Brugge om een dergelijk groots evenement te organiseren.

Komt er dus volgend jaar terug een nieuwe uitgave van de Euroschlagerparade? "Eerst eens grondig alles evalueren en pas daarna gaan we beslissen", zegt concertorganisator Willy Moeyaert, die geen schrik moet hebben qua de verkoop van drank. De pintjes en frisdrank gingen massaal de deur uit, waardoor er één dag na de Euroschlagerparade menig bezoeker met ongetwijfeld een kater in zijn bed zal liggen. Maar na zo'n avond vol ambiance nemen sommigen dat er misschien nog (graag) bij. (PADI/Foto's FODI)