Herbert Verhaeghe kaart taboe aan met nieuwe single ‘Laat ons verbonden zijn’

Herbert Verhaeghe haalde uit zijn album Verbonden een nieuwe single 'Laat ons verbonden zijn'. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Als er over Herbert Verhaeghe één iets kan gezegd worden, dan is het wel dat hij zingt over zaken die recht uit het leven zijn gegrepen. De West-Vlaamse zanger uit Kuurne schrijft al zijn teksten zelf en haalt daarvoor inspiratie uit het leven van iedere dag. Voor zijn nieuwe single Laat ons verbonden zijn durft Herbert zelfs heilige huisjes intrappen.

Eind vorig jaar bracht Vlaamse zanger en presentator Herbert Verhaeghe zijn vijfde studio-album Verbonden uit. De titel koos hij niet toevallig en deze titel is ook naadloos door te trekken naar de nieuwe single die vandaag verschijnt. “Mensen kunnen zich door heel wat zaken verbonden voelen”, zegt Herbert. “Muziek, liefde, verdriet… horen bij de dingen des levens die een band smeden tussen mensen. Maar verbondenheid is niet altijd gelijk aan gebondenheid. Laat dat nu net het uitgangpunt zijn voor mijn nieuwe single Laat ons verbonden zijn.”

Iedereen heeft in zijn of haar vriendenkring wel een koppel dat in ieders ogen het ideale paar vormt : voor de buitenwereld dan toch, want de werkelijkheid is anders. Door het leven en de beslommeringen van iedere dag heeft de liefde tussen de twee stilaan maar zeker plaats gemaakt voor iets anders : een vriendschap die ervoor zorgt dat de twee verbonden blijven, maar niet meer gebonden zijn aan elkaar. “Dat liefde een facet van het leven is dat ieder koppel voor zich invult, is anno 2018 nog steeds iets waar weinig over gepraat wordt”, vertelt Herbert verder. “Met mijn nieuwe single wil ik aantonen dat het perfecte koppel niet bestaat en dat liefde – of in dit geval de vriendschap tussen een koppel – verschillende invullingen kent. Het is iets waar je alleen maar respect voor kan hebben.”

Herbert Verhaeghe kaart taboe aan met nieuwe single 'Laat ons verbonden zijn'

Binnenkort wordt Herbert 44 jaar. Die verjaardag wil hij vieren, samen met zijn fans. Hij nodigt zijn trouwe fans dan ook uit naar een sfeervol verjaardagsconcert op zaterdag 24 maart in Salons Mantovani in Oudenaarde. Herbert brengt twee uur lang de mooiste liedjes met de New Bis Band, dansgroep Dancar en twee gastartiesten. Tickets kan je aankopen via www.herbertverhaeghe.be/shop. Er is echter nog meer nieuws. Het album Verbonden verkoopt nog altijd goed, maar toch is de zanger al bezig aan de opvolger. Samen met producer Peter Keereman is hij druk bezig met het selecteren van nummers die op de volgende cd worden geplaatst. In november 2018 komt het nieuwe album uit.

(PADI)

De single Laat ons verbonden zijn kan je downloaden via iTunes. Het album Verbonden is nog te verkrijgen aan de fanstand, in de webshop of via iTunes.