Gregory Vandenheede uit Meulebeke zingt op fanbal van nicht Laura Lynn in Oudenaarde

Laura Lynn zong voor een volle zaal. © Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Laura Lynn afgeschreven? Vergeet het maar. Deze joviale zangeres uit Ardooie blijft nog altijd ontzettend veel volk lokken, zoals naar haar jaarlijks fanbal.

Zondagnamiddag was Salons Mantovani in Oudenaarde opnieuw tot in de nok gevuld met échte fans van Laura Lynn, die de Koningin van de Schlager graag horen zingen. Ook dit jaar stond Laura Lynn niet alleen op het podium. Op de affiche prijkten ook Filip D’Haeze (bekend van Swoop) én Guillaume Devos (bekend van Familie).

Gregory voor de allereerste keer op het podium.
Gregory voor de allereerste keer op het podium.© Jens

Rond 15 uur kondigde Laura Lynn een heel speciale verrassing aan. Neen, niet dat ze gaat trouwen of ook niet dat ze zwanger is, maar wel dat haar neef Gregory Vandenheede uit Meulebeke op het podium zou plaatsnemen en enkele liedjes zou zingen. Ze gaf toe dat haar neef wat nerveus was. Dat was begrijpelijk wanneer je plots voor een volle zaal staat te zingen, met een publiek dat normaal gezien vooral voor Laura Lynn kwam supporteren.

Filip D'Haeze, niet enkel op het podium, maar ook op de tafels in de zaal.
Filip D’Haeze, niet enkel op het podium, maar ook op de tafels in de zaal.© Jens

Gregory deed het niet onaardig. Of dit de start is van een lange carrière, zal de toekomst uitwijzen. Nog voor de pauze stond ook Filip D’Haeze op het podium én op de tafels in de zaal. Na de pauze begon Laura Lynn terug te zingen, waarna ze na een tijdje werd afgelost door gast Guillaume Devos. Laura Lynn sloot haar fanbal af. Bij het laatste liedje riep ze haar hele familie op het podium. Van mama Kristine, haar partner Matthias, dochtertje Eliana, de ouders van Matthias… Ze kregen allemaal een geschenk van Laura, omdat ze zoveel voor haar én ook voor de kleine Eliana doen. Het fanbal werd afgesloten met muziek, terwijl de voltallige familie op het podium aan het dansen ging. Chapeau Laura Lynn voor deze mooie namiddag, één week eerder dan normaal, want volgende week is het Vrienden voor het Leven in Antwerpen. Afspraak op de tweede zondag van oktober 2018 voor een volgende uitgave van je fanbal? Of voorziet men een andere dag, want op die tweede zondag in oktober 2018 zijn het gemeenteraadsverkiezingen.

Tweede gastzanger Guillaume Devos.
Tweede gastzanger Guillaume Devos.© Jens

We wilden weten hoe het kwam dat neef Gregory (30) op het podium stond. Kristine, de mama van Laura Lynn, en de papa van Gregory zijn zus en broer. “Het is heel toevallig gekomen”, zegt Kristine. “Gregory stond nog nooit op een podium. Recent zette hij een filmpje op het internet waarin hij meedeelde dat hij aan het repeteren was. Hij was aan het zingen en ik schrok dat hij zo goed kon zingen. Ik stuurde dat filmpje door naar mijn dochter Sabrina, die ook schrok van zijn muzikaal talent. Ik nam dan contact op met Gregory. Na een tijdje informeerde ik of hij op het fanbal van Laura Lynn zou willen optreden. Gregory stond nog nooit op een podium. Mijn dochter maakte hem een beetje wijs in de muziekwereld, zodat hij aan geschikte nummers geraakte. Gregory zei dan toch uiteindelijk ja. De week voor zijn eerste optreden is hij drie kilogram vermagerd“, lacht Kristine.

Laura Lynn in een andere outfit.
Laura Lynn in een andere outfit.© Jens

“Ik kan dat begrijpen. Hij stond daar direct voor een volle zaal. Gregory zong drie liedjes: Het kan niet zijn (Will Tura), Het is goed zo (Tino Martin) en Het allermooiste (Gary Hagger). Of dit eenmalig zal blijven, weten we pas in de toekomst”, aldus Kristine.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier