Gratis busvervoer vanuit West-Vlaanderen naar Yesterdayland in Bobbejaanland

12/08/17 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:41

Zondag 27 augustus is Bobbejaanland in Lichtaart voor één dag Yesterdayland en geniet je van live-optredens van o.a. The Rubettes, Boney M., The Troggs, Johnny Logan... Op één dag is er maar liefst 40 uur aan shows en entertainment op zeven podia. Over heel het pretpark herleeft de muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Gratis busvervoer vanuit West-Vlaanderen naar Yesterdayland in Bobbejaanland

The Rubettes © FODI

Wil je zorgeloos en vooral gratis gaan naar het grootste retro-event van het jaar ? Dat is mogelijk. Yesterdayland komt je ophalen waar ook in (West-)Vlaanderen, brengt je naar Bobbejaanland om je 's avonds na één dag topamusement veilig en wel terug thuis te brengen. Je kan opstappen op maar liefst 115 opstapplaatsen in Vlaanderen, waaronder ook op heel wat plaatsen in West-Vlaanderen, waaronder in Poperinge (Station), Ieper (CC Perron), Menen (Grote Markt), Kortrijk (Xpo), Waregem (Carpool N382), Nieuwpoort (Tramhalte), Veurne (Station), Diksmuide (CC Kruispunt), Lichtervelde (Carpoolparking), Roeselare (rondpunt zwembad), Oostende (Parking autocars), Middelkerke (De Branding), Jabbeke (Carpoolparking Jabbeke Oost), Loppem (Park&Ride E40, uitrit 7A), Oostkamp (Van Der Valk Hotel), Blankenberge (plein tussen kerk en stadhuis), Brugge (achterzijde station, Spoorwegstraat), Knokke-Heist (Station)...

Bobbejaanland heeft zijn Speedybob, Yesterdayland zijn Speedybus. Woon jij in West- of Oost-Vlaanderen ? Wil je liever met de wagen tot in Gent rijden en vandaar in één rit - zonder tussenstops - naar het mooiste retrofeest van het jaar gaan ? Dat kan met de Speedybus, die vertrekt om 7 uur aan CC Gildhof in Tielt, 7.30 uur aan Station Deinze en om 8.05 aan Holiday Inn (Akkerhage/UZ) in Gent. Rij je tegen 8 uur tot Gent, dan kan je in één rit regelrecht naar het paradijs van de klassiekers : Yesterdayland !

The Troggs.

The Troggs. © FODI

Wij vroegen aan Hugo Foets, organisator en bedenker van de festivalformule Yesterdayland, hoe zo een stunt kon ontstaan : "We richten ons op een doelgroep die voorlopig zijn gading nog niet kon vinden in het uitgebreide aanbod van festivals. Mensen die de jaren zestig, zeventig, tachtig intensief meemaakten, opgroeiden met Tony Christie of Pussycat, uitgingen en dansten op de muziek van Boney M of nog meer het hitarchief induiken en Fats Domino of Johnny Cash bovenhalen. Die doelgroep - die er mogelijk tegenop ziet om een trip van anderhalf uur met de eigen auto te maken - willen we het zo comfortabel mogelijk maken. Of een groepje vrienden dat met z'n allen op Yesterdayland één of meerdere glaasjes wil drinken. Die mensen willen we zorgenloos laten genieten van bij het vertrek van de thuisbasis tot en met de veilige thuiskomst. Glaasje op laat je rijden is voor hun van toepassing. Dan is er ook nog het economische aspect. Waarom zelf rijden als je gratis met de bus kan meerijden."

"Met Yesterdayland willen we de totaalbeleving reeds laten starten van zodra de mensen een kaartje hebben gekocht. Want op dat moment leven ze toe naar het mooiste retro-event van het jaar. Als we het de kaartjeskoper zo comfortabel mogelijk maken en begeleiden van bij zijn of haar vertrek tot en met thuiskomst, dan is de totaalbeleving compleet", vervolgt Hugo Foets. "Uit het verleden weten we hoe externe factoren een invloed kunnen hebben op een organisatie of de eindverantwoordelijke. Met al die ervaring in de rugzak zijn we bijna één jaar geleden aan de organisatie van Yesterdayland begonnen met één doelstelling : het de bezoeker zo uniek mogelijk maken onder het motto retro is magic!".

Johnny Logan.

Johnny Logan. © FODI

Dat het een magisch retrofeest wordt, staat nu al als een paal boven water. Zoveel klassiekers, zoveel artiesten en bands, zoveel te beleven... De organisatie heeft ook een eigen wekelijkse tv-show van één uur op Ment TV en die op donderdag (om 17 en 22 uur) en op zondag (16 en 23 uur) te zien is.

En er is nog nieuws : Würst, opgericht door Jeroen Meus, maakt een Rockabilly- en Retro Dog voor Yesterdayland. Würst serveert voor de sterren van Yesterdayland een kwalitatieve Rockabilly Dog. Ze serveren ook een Retro Dog. Gezond, kwalitatief en ideaal om van te smullen wanneer de artiesten de revue passeren op één van de zeven podia in Bobbejaanland. Muzikaal pakt Yesterdayland uit met een sterke affiche, maar het mag nu ook doorgaan als Het lekkerste festival van het land.

(PADI - foto's FODI)

Voor 45 euro per persoon maak je het mee, vanaf de opening van het park tot het einde. Kinderen van 3 tot 10 jaar betalen 40 euro, telkens inclusief ook toegang park. Alle info voor opstapplaatsen : www.yesterdayland.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!